Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Het is heel Nederlands om een vakantiewoning te kopen

Nederlandse huishoudens houden van een weekendje weg; een momentje samen met het gezin. Blijf je thuis, dan is de kans groot dat je geleefd wordt door (sociale) verplichtingen. Denk aan het bezoek aan de schoonfamilie, nog snel de laatste taken voor je werkgever afmaken, enzovoorts. Vakantiewoningen zijn er in tal van verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een tweede huis, maar bijvoorbeeld ook een tweedehands stacaravan kopen zonder standplaats. Voordeel daarvan is niet alleen dat een stacaravan veel goedkoper is; ook heb je de mogelijkheid zelf een vakantiepark te selecteren om deze te plaatsen. Kies je hierbij voor een vakantiepark in de buurt, of ga je juist voor een stacaravan op een park in een ander deel van Nederland? Een stacaravan, maar bijvoorbeeld ook chalet biedt je de rust en ruimte die je af en toe zoekt. 

Laat een chalet op maat bouwen voor jouw gezin 
Zoals reeds werd aangehaald, heb je verschillende mogelijkheden bij de aankoop van een vakantiewoning. Naast een compleet tweede huis en een stacaravan, kan ook een op maat gemaakt chalet een optie zijn. Bij deze chaletbouw bepaal je zelf wat de afmetingen van het chalet worden, hoe je deze indeelt en van welke luxe je deze laat voorzien. Door het chalet op maat te laten bouwen, ben je ervan verzekerd dat deze op je persoonlijke voorkeuren en wensen aansluit. Aan welke eisen moet een chalet voor jou voldoen? 

Kies voor een duurzaam chalet met kunststof buitenbekleding 
Voorheen werden de chalets vaak voorzien van een houten buitenkleding. Ook houten kozijnen waren heel gebruikelijk. Tegenwoordig kiest men bij op maat gemaakte chalets standaard voor kunststof kozijnen en -buitenbekleding. Niet voor niets, daar kunststof veel langer meegaat en daarbij zeer onderhoudsvriendelijk is. Je moet er niet aan denken, dat je bij een verblijf in je vakantiewoning een groot deel van het weekend aan het klussen bent. 

Tweedehands chalet of stacaravan kopen en laten plaatsen 
Na de aanschaf van een tweedehands chalet of stacaravan zorgt de aanbieder ervan vaak voor het transport en het laten plaatsen. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar; het bespaart je veel stress. Er zijn online verschillende aanbieders te vinden van deze tweedehands modellen. Kijk eens naar het assortiment, om te zien welke mogelijkheden je tegenwoordig hebt. Je koopt een dergelijke stacaravan al voor zo’n 10.000 euro. Een tweedehands chalet is doorgaans net iets duurder, maar biedt ook meer ruimte.