Heel Nederlands
Image default
Woningen

Leuke plaatsen in de provincie Utrecht om te wonen

De provincie Utrecht is een kleine provincie, maar biedt desondanks genoeg leuke plaatsen om te wonen. En met hun eigen charme en mooie woningen. Bekijk hier verschillende plaatsendie absoluut de moeite waard zijn om als nieuwe woonplaats te overwegen.

Bunnik

De kleinste gemeente van de provincie, maar ook de leukste. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Vooral het harmonieuze leefklimaat wordt in Bunnik zeer positief beoordeeld. Ook de zorg, onderwijs en werk worden in deze mooie plaats zeer hoog gewaardeerd.

Breukelen

Dit is een prachtige plaats met een zeer mooie ligging. Er is veel historie uit de Gouden Eeuw te vinden, maar de omgeving is ook schitterend. Er zijn vele recreatiegebieden en bovendien is de omgeving ook zeer waterrijk. Breukelen is dan ook een zeer veelzijdige plaats en biedt voor ieder wat wils.

Leusden

Dichtbij de stad, maar toch ook profiterend van de rust en mooie natuur. Dan is Leusden een mooie plaats. U zit zo in Amersfoort, een stad met een rijke historie waar van alles te doen is. Maar ook kunt u genieten van de prachtige bossen en heerlijke fietstochten maken. U woont hier heerlijk rustig, maar toch ook zeer centraal. Leusden ligt midden in Nederland.

Bunschoten

Uit verschillende enquêtes komt naar voren dat Bunschoten het hoogste waarderingscijfer krijgt van alle woonplaatsen in de provincie Utrecht. Dit is ook niet zo gek, want het is een ontzettend leuke plaats. Het stadje kent veel historie en staat zelfs nog steeds bekend om zijn klederdracht, al zie je dat nu nog maar weinig. Bunschoten kent een aantal nieuwbouwwijken, met zeer stijlvolle, moderne woningen.

Woerden

Deze stad bevindt zich in het noordwesten van Utrecht, aan de rand van het Groene Hart. Als woonplaats biedt het dan ook de ideale combinatie tussen stad en natuur. Je zit dichtbij hoofdstad Utrecht, maar zelfs in Amsterdam zit je in principe zo. Pak daarentegen op een mooie dag de fiets en in een mum van tijd geniet je van de uitgestrekte weilanden in het mooie Groene Hart.

Rhenen

Dit stadje ligt precies aan de andere kant van de provincie, in de zuidoost hoek. De stad staat in de top 3 van hoogst gewaardeerde plaatsen van de provincie Utrecht. De ligging van Rhenen is prachtig aan de rand van Utrechtse heuvelrug.

Dit zijn natuurlijk slechts een aantal voorbeelden. Utrecht kent zeker nog meerdere leuke plaatsen die je wellicht ook aanspreken als woonplaats.

https://www.nieuwwonenutrecht.nl/plaatsen