Heel Nederlands
Image default
Kunst en Kitsch

Plakfolie goedkope woondecoratie

Als je voor het eerst op je zelf gaat wonen of samen gaat wonen, kom je er achter dat de kosten voor inrichting van je huis flink kunnen op lopen. Alleen al als je de kosten van de meest noodzakelijke woonaccessoires bij elkaar op telt kom je vaak op een schrikbarend hoog bedrag uit. Hoe kun je je huis nou een beetje leuk naar je smaak inrichten rekening houdend met het feit dat je niet over je budget heen wilt gaan?

 

Tweedehands artikelen een nieuwe look geven?

Laten we beginnen met tweedehands artikelen welke je kunt vinden op social media en op Marktplaats. Op tweedehands spullen kun je vaak flink afdingen. Vooral als je ziet dat de verkoper het product niet kwijt raakt. Zodra je het gevoel hebt dat de verkoper het product in de weg staat, is het tijd om toe te happen. En natuurlijk niet voor het volle pond. Probeer een zo laag mogelijk bod te doen en wacht op een eventueel tegen bod. Komt de verkoper met een tegenbod, dan zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je het verschil wel wilt delen. Meestal gaan ze akkoord en heb jij al weer flink wat bespaart. Als je niet alle meubels kunt vinden, kun je ook nog eens een blik in de reclame folders werpen. Misschien is er op dat moment een leuke aanbieding voor een kastje of bed?

 

Met plakfolie krijgen oude meubels weer glans

Mochten de tweedehands meubels toch niet helemaal naar wens zijn, dan bestaat er nog een mogelijk! Je kunt veel meubeltjes namelijk beplakken met plakfolie waardoor een oud kastje er soms weer als nieuw uit komt te zien. Met plakfolie bepaal je ook zelf de stijl van het meubel. Wil het een brocante uitstraling geven of wil je dat het er heel nieuw uitziet? Met folie is dat allemaal mogelijk omdat er wel meer dan 1000 verschillende printjes bestaan. Je kunt kiezen voor een houtsoort, een marmeren look, misschien wil je je meubels een granieten uitstraling geven of vind je een tegeltjes structuur leuk. Je kunt ook kiezen voor een spiegelfolie of voor traanplaatfolie dat net echt lijkt.

 

Veel keuze in printjes

Let wel op dat plakfolie niet overal aan hecht. Zo moet een kast of een deur wel echt een gladde ondergrond hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ikea kasten. Deze kunnen zonder enig probleem met plakplastic beplakt worden. Wat wel altijd geadviseert wordt is dat je het oppervlak goed schoon maakt. Het liefst met schoonmaakmiddel. Het moet namelijk helemaal vrij van stof deeltjes zijn en er mogen ook geen vette plekjes op het oppervlak zitten. Is dat wel zo? Dan zul je zien dat de kleefkracht aanzienlijk afneemt.  Aangezien dus niet elk object geschikt is voor plakplastic, raden we je aan om altijd eerst een klein stukje te proberen.

 

Plakfolie koop je bij Presentsathome

Wil jij het ook eens proberen en eens een kast deurtje of een plankje met een hip folie decoreren? Ga dan naar onderstaande website. Hier vind je allerlei leuk prints voor op kastjes, tafeltjes en deuren. Je hoeft niet gelijk hele rollen te kopen, maar kunt je gewenste maat doorgeven. Vervolgens snijden zij het netjes voor je op maat en wordt het product gelijk naar je opgestuurd. Als je niet zeker weet of het folie goed aan je kastje zal blijven kleven. Kun je ook eerst een proefstukje aanvragen welke je dan op je kastje kunt plakken en waarmee je dus kunt testen of het inderdaad goed blijft zitten. De website waar ze plakfolie verkopen vind je hieronder:

Plakfolie van Presentsathome