Heel Nederlands
Image default
Toerisme

Zo plan je een vakantie naar Amerika

Ga jij op vakantie naar Amerika, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Om op vakantie te kunnen gaan naar ‘het beloofde land’, zijn er de nodige voorbereidingen nodig. Uiteraard is het zaak dat je tickets regelt om te kunnen vliegen en ook de overnachtingen regelt. Toch zijn er daarnaast ook de nodige administratieve zaken die geregeld moeten worden. Wist je namelijk dat een ESTA aanvragen voor vakantie noodzakelijk is om het land in te mogen en ook om door te mogen reizen? Om ervoor te zorgen dat het plannen van je vakantie naar Amerika een stuk soepeler verloopt, hebben we een aantal handige tips voor je.

 

Regel je tickets op tijd

Weet jij wanneer je op reis gaat? Dan is het natuurlijk zonde om te lang te wachten met het boeken van je tickets. Ga je nu op rondreis, dan kun je er ook voor kiezen om een open ticket te boeken. Dat houdt in dat je binnen een bepaalde periode kunt terugvliegen. Zo is de heenreis wel gepland, maar heeft de uiteindelijke terugreis een flexibele datum. Je tickets kun je het beste op een doordeweekse dag boeken. Kies je ervoor dit in het weekend te doen, dan is de kans vrij groot dat de prijzen wat hoger liggen. Ook is het verstandig goed te kijken in welke periode je reist. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de kosten voor een ticket rond de feestdagen een flink stuk hoger ligt, dan wanneer je buiten deze periode omgaat.

 

Zorg voor een geldige visum 

ESTA is de afkorting van Electronic System for Travel Authorization (Elektronisch Systeem voor Reisautorisatie). Het is een online systeem dat door de overheid van de Verenigde Staten wordt gebruikt om te bepalen of een reiziger geschikt is om het land te bezoeken. Reizigers die naar de Verenigde Staten willen reizen via het Visa Waiver Program (VWP) moeten voorafgaand aan hun reis een ESTA aanvragen. Dit geldt voor reizigers uit bepaalde landen die voor bepaalde doeleinden naar de Verenigde Staten willen reizen, zoals vakantie, zaken of transit.

 

Hoe vraag je een ESTA aan?

Om een ESTA aan te vragen, moet je een aanvraagformulier invullen op de officiële ESTA-website. De ESTA aanvraagprocedure is in principe niet heel ingewikkeld en kan worden gedaan via een speciaal formulier. In dit formulier moet je persoonlijke gegevens, informatie over je reis en andere achtergrondgegevens invullen. Als je ESTA-aanvraag is goedgekeurd, kun je gedurende twee jaar naar de Verenigde Staten reizen zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Het is belangrijk om te onthouden dat een ESTA geen garantie is dat je de Verenigde Staten kunt betreden. De bevoegde autoriteiten behouden zich het recht voor om toegang te weigeren, ongeacht of je een ESTA hebt aangevraagd. Uiteraard is het wel van belang dat je dit doet. Doe je dit namelijk niet, dan is de kan natuurlijk vrij klein dat je het land alsnog binnen kunt komen om je reis te kunnen voortzetten.