Heel Nederlands
Image default
Verbouwen

In kleine buurt wonen mét bruisende stad

Als je in een wat kleinere buurt wilt wonen, maar wel in een heerlijke bruisende stad, dan zou je eens kunnen kijken naar Wielewaal Rotterdam. Wielewaal is een relatief klein in vergelijking met andere buurten in Nederland. Wil je graag aan het water wonen? Dan is deze buurt minder geschikt. Het bestaat namelijk enkel en alleen uit land. Wil je graag een eigen huis bouwen? Dan kun je dit doen op een perceel. Het is dan wel aan te raden om informatie op te zoeken in een kadaster, aangezien je dan een hoop gedoe kunt voorkomen.  

Ga voorbereid aan de slag 

Naast dat je voor Wielewaal kunt gaan, zou je ook nog kunnen kiezen voor witte dorp Rotterdam. Ook dit is een relatief kleine buurt, maar bevindt zich gewoon in Rotterdam. Op deze manier kun je alsnog van de gezellige terrasjes genieten en naar je favoriete winkels gaan. De buurt bestaat vooral uit huurwoningen, maar er zijn ook zeker nog koopwoningen te vinden. Bij een koopwoning kun je natuurlijk allerlei aanpassingen doen. Denk aan een renovatie van een woning of een aanpassing aan de tuin. Het is hierbij verstandig om rekening te houden met de grenzen van je perceel. Net zoals het bouwen van een huis, kun je bij een verbouwing van een woning niet zomaar gaan bouwen. Hier zijn strikte regels voor, aangezien je ook met omwonende rekening moet houden.  

Weet genoeg over jouw perceel 

Als je naar een online kadaster kaart gaat, dan kun je hier een hoop opzien. Zo is het mogelijk om inzicht te krijgen in de grenzen die aan een perceel zitten of die van jouw buren. Daarnaast kun je de perceelnummers bekijken en belangrijke bebouwingen. Het is helaas niet mogelijk om exacte afmetingen te zien, maar je wordt al een heel hoop wijzer van de grenzen die worden aangegeven. Zo kun je er dus achter komen of je die schuur die je in gedachten hebt wel of niet mag plaatsen. Een perceel staat niet vast, dus je kunt altijd in overleg gaan met je buren voor meer ruimte. 

https://kadastralekaart.com/buurten/wielewaal-BU05991575