Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Tips voor meer contact met de natuur

In de dagelijkse sleur merk je het niet zo snel, maar veel mensen zijn steeds verder verwijderd van de natuur. Jammer, want ook als je niet het bos in loopt, kun je in je dagelijkse gang van zaken zorgen voor meer contact met de natuur. Dat is fijn, want de natuur verlaagt stress en tegenwoordig zijn er al artsen die ‘de natuur’ voorschrijven als recept.

Natuur in huis

Meer natuur in huis is voor heel veel mensen een hele makkelijke oplossing. Het maakt eigenlijk nog niet eens zo uit of het gaat om een huisdier of diverse planten. Dieren en planten zorgen simpelweg voor levendigheid in je huis. Daarbij hoef je het wat de planten betreft helemaal niet bescheiden te houden. Waarom niet gewoon heel veel planten in je huis? Dan zit je elke dag in de natuur.

Natuur in mind

Natuur is niet alleen iets voor je omgeving. Natuur zit in je mind. Vaak vergeten we wat onze eigen natuur ons vertelt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de signalen van je lichaam? Die signalen worden in deze snelle tijd maar al te vaak genegeerd. Door meer je natuur te volgen, ga jij je ook beter voelen. Je bent namelijk niet apart van de natuur, jij bent ook natuur.

Koken met natuurlijke ingrediënten

Heerlijk koken met natuurlijke ingrediënten is wel wat anders dan koken uit een potje. Natuurlijk als je geen tijd hebt of even geen zin hebt in koken is bijvoorbeeld groente uit een potje helemaal niet erg. Die groenten zitten veelal nog boordevol met vitaminen. Alleen die toevoegingen en het sterk bewerkte voedsel dat we bij de supermarkt halen, dat haalt je eigenlijk verder van de natuur af.

Waarom niet zelf bijvoorbeeld eens basilicum stekken? Daar is vast nog wel een vensterbankje voor vrij te maken. Dan kun je mooi pasta pesto maken. Verser kan niet. Bovendien, daar gaat het immers om in dit artikel, geeft het je veel meer het gevoel dat je met de natuur werkt. In plaats van wat steeds normaler lijkt te zijn: tegen de natuur in werken.

Abeos Agri

Bij Abeos Agri is het nog makkelijker om met de natuur één te zijn. Als je in de agrarische sector werkt via Abeos Agri, werk je namelijk met de natuur. Dus ook Abeos Agri is een optie voor meer contact met de natuur.

https://www.abeosagri.nl/