Heel Nederlands
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gasdetectie is van levensbelang

Wanneer het gaat om gasdetectie apparatuur, is het belangrijk dat deze goed werken en van een betrouwbaar merk zijn. Voor medewerkers is het namelijk belangrijk dat ze op een veilige manier hun werk kunnen doen en daar hoort uiteraard ook bij dat de lucht die ze inademen niet giftig en schadelijk voor de gezondheid is. Met behulp van gasdetectie apparatuur kan gemeten worden hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit van de werkomgeving. Met name in een werkomgeving waarbij met schadelijke gas wordt gewerkt, is het dus van levensbelang om te weten hoe de luchtkwaliteit is. Bovendien heb je in een gasgevoelige werkomgeving altijd het risico op een explosie. Gas is namelijk brandbaar en wanneer daar een ontstekingsbron bij komt zijn de gevolgen niet te overzien.

Hoe werkt een gasdetector?

Wanneer de gasdetector een bepaalde hoeveelheid schadelijk gas waarneemt zal hij een signaal afgeven. Bovendien wordt er een waarschuwing gegeven wanneer het zuurstofgehalte in de lucht te laag is. Er is zelfs gasdetectie apparatuur te verkrijgen wat aangeeft om wel soort gas het gaat en hoe hoog het gehalte is. Een gasdetector wordt voornamelijk gebruikt wanneer je een momentopname wil van de luchtkwaliteit. In risicovolle werkomgevingen is het echter aan te raden om een systeem aan te leggen dat permanent in de gaten houdt of er gevaarlijke gassen zijn vrijgekomen. Deze metingen worden via een pc in de gaten gehouden en in veel gevallen zal er op de werkplek een alarm afgaan om de werknemers te waarschuwen.

 

Gasdetectie van G4S

G4S Safety solutions levert betrouwbare veiligheidsproducten, waaronder ook gasdetectie apparatuur. Er wordt alleen gewerkt met gasdetectie apparatuur van goed aangeschreven merken, zoals BW en Industrial Scientific. In het aanbod zijn verschillende soorten detectors opgenomen, onder andere draagbare single gasmeters, multigasmeters, PID meters en vaste gasdetectie apparatuur.

Voor meer info :