Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Rieten daken zijn duurzaam

Een rieten dak is zoveel werk en kost zoveel en in no time is het weer aan vernieuwing toe. Dit zijn nog maar enkele vooroordelen die je vaak hoort als je met iemand over een rieten dak spreekt. Echter de technologie op vlak van rieten daken staat ook niet stil, zeker niet omdat de vraag ook weer groter wordt. Vermoedelijk is de vraag weer groter omdat retro in het algemeen weer populairder wordt dus ook de rieten daken die je vroeger veel zag. Een rieten dak heb je vandaag in veel verschillende kleuren en kwaliteit. Ook in Nederland vind je vandaag de dag steeds meer rietdekkers, die natuurlijk ook weer op die trend inspelen van dat er steeds meer mensen een rieten dak willen.

Het maakt niet uit of je dakpannen of een rieten dak hebt, vervanging rieten dak zal bijna even lang duren dan de periode wanneer je dakpannen hebt. De reden hiervoor is omdat je heel vaak gedeeltes van je rieten dak moet vervangen die bijvoorbeeld ontstaan zijn door vogelschade of slijtage en dus niet meteen een heel nieuw rieten dak nodig is. De kans op algen en mossen is wel iets groter op een rieten dak dan bij dakpannen en de verwijdering hiervan zal bij een rieten dak dus ook vaker nodig zijn dan bij dakpannen.

Wist je dat er de dag van vandaag zelfs heel vaak voor rieten daken gekozen wordt bij villa’s of andere nieuwbouwwoningen. De reden hiervan is omdat een rieten dak ook zorgt voor een duurzame woning. Het dikke pak van rietstengels op je dak heeft allemaal lucht in de holle stengels. Zoals je misschien al weet is lucht een goede isolator, dus al die stengels samen op je dak zorgt ervoor dat de temperatuur in jouw huis goed behouden blijft. Op deze manier verlaag je de kosten om je huis te verwarmen.

Voor meer info : https://www.rietwerk.nl/