Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Opencart of toch WordPress voor uw webwinkel

Opencart of toch WordPress voor uw webwinkel

Wanneer je een eigen webwinkel gaat openen. Dan is het natuurlijk afwegen welke Webwinkel script u gaat gebruiken. Er is echt voldoende keuze. Echter wordt je vaak gelimiteerd. Daarom zijn wij er voorstander van om en webshop op een eigen webhosting account te draaien en niet te kiezen voor een dienst waar de hosting en de webshop aan elkaar gekoppeld staan. Wat als je wilt verhuizen/ uitbreiden of afslanken. Wij gaan u het verschil tussen een webshop op Opencart en WordPress belichten.

Voordelen opencart:

  • Opencart is relatief simpel te installeren
  • Het is er puur opgericht om een webshop op te plaatsen
  • De backend is erg profesioneel en goed geordend.

Voordelen WordPress Woocommerce:

  • Het is in principe een ecommerce upgrade op de standaard WordPress
  • Je hebt echt eindeloos veel plugins en scripts
  • Je hebt veel keuze uit zowel gratis als betaalde themes.

Wat is beter aan Opencart:

Wij vinden de al gehele winkel ervaring, met namen het afreken proces erg goed ogen. En het sluit grafisch ook altijd mooi op elkaar aan.

Wat is beter aan WordPress:

WordPress is op alle vlakken dynamischer. Al sluit het lang niet altijd helemaal mooi opelkaar aan.

Nadelen van Opencart:

Opencart komt zowel in een 1.5 als 2.0 versie, de plugins en dergelijke zijn dus lang niet altijd compatible. Ook zijn er maar weinig waardevolle gratis plugins.

Nadelen van WordPress Woocommerce

Het kan een ware speurtocht zijn naar de juiste themes, plugins en dergelijke. Ook is WordPress het populairste dus meeste geplaagde scripts als je spreekt over hackers en indringers. Bijna dagelijks worden er fouten gevonden.

Goede webhosting voor uw Opencart of Woocommerce webshop?

Wij adviseren indien u 1 tot 5 webshops heeft deze gewoon op een goede shared hosting account te plaatsen. Indien je sites dermate groeien kun je altijd upgraden. Op deze manier kost een webshop je effectief maar 1 tot 2 euro per maand. Een goed voorbeeld van een aanbieder op het lijf geschreven om een webshop op te hosten is Indugas E-commerce Shared Hosting. Bekijk de site maar eens.

Voor meer info : http://www.indugas.nl/web-hosting