Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Is de liefde naar de achtergrond verdwenen? Ga op een romantische vakantie naar Kaapstad

De moederstad van Zuid-Afrika biedt een unieke ervaring aan stellen die zoeken naar avontuur. Van bergen en uitdagende ontsnappingen naar gastronomische tours en het nachtleven. Kaapstad is een indrukwekkende stad die veel te bieden heeft.

Dit kun je doen in Kaapstad en dit zijn de beste bezienswaardigheden.

Wat kun je doen als stel en waar kun je heengaan?

Breng een bezoek aan de Tafelberg en geniet van de stenen lagen die 500 miljoen jaar oud zijn. Je kunt met een kabelbaan om het uitzicht van Lion’s Head, 12 Apostelen en de skyline van de stad te zien.

Bevestig jullie liefde met een vlucht in een luchtballon

Wat vind je van een romantische vlucht tijdens een luchtballonvaart van een uur? Tijdens de zonsopgang romantische woorden naar elkaar fluisteren? Geniet van het prachtige landschap terwijl je de wolken aanraakt met jouw wederheflt. Een ballonvaart kost tussen de $150,- en $200,-, afhankelijk van de locatie en de tijd van de vlucht.

Je kunt de liefde in de lucht ook ervaren door:

 1. Parasailen over de Tafelberg
 2. Paragliden vanaf Signal Hill
 3. Luchtballonvaart in de Berg River Valley

Pluk je eigen bos rozen

Je kunt je liefde op geen andere manier beter laten blijken dan een bezoekje aan Chart Farm in Wynberg om je eigen roos te plukken en aan je geliefde te geven. Deze rozentuin heeft meer dan 6000 rozen die je kunt plukken. Als je klaar bent kun je door de rozentuin wandelen en de drukte van de stad even ontvluchten door in het kleine cafeetje een kopje koffie te drinken.

Je kunt de volgende tuinen ook bezoeken:

 1. Kirstenbosch National Botanical Garden
 2. Delaire Graff
 3. Vergelegen Winery

Doe een wijnproeverij in een charmante omgeving

Deze stad is een paradijs voor wijnkenners en het is moeilijk om aan te wijzen welke plek van de Westkaap je het leukst vindt om een wijntje te drinken. Er zijn meer dan 300 wijnboerderijen van Franschhoek tot Hermanus, het past moeilijk in jouw reisschema om ze allemaal te bezoeken. In Stellenbosch (de oudste wijnroute van het land) kun je een wijnreis doen op een rijk cultureel erfgoed.

Je kunt ook wijnproeven op deze plekken:

 1. Waterford Estate, Stellenbosch
 2. La Motte, Franschhoek
 3. La Bourgogne, Franschhoek
 4. Hermanuspietersfontein, Hermanus
 5. Waterkloof Wine Estate, Somerset West

Outdoor activiteiten

Is er een betere manier om wat energie kwijt te raken dan in het buitenleven op de mooiste plekken van Kaapstad? Bezoek Cape Point en geniet van adembenemende stranden en groene valleien. Je kunt er hiken in één van de reservaten, met een kabelbaan of een scheepswrak ontdekken!

Andere activiteiten die je in de natuur kunt doen:

 1. De zonsopgang bekijken op een boot in de Tafelbaai
 2. Een film kijken onder de sterrenhemel in het Galileo Open Air Cinema
 3. Pinguïns kijken op Boulders Beach
 4. Fietsen op Sea Point
 5. Hiken in Lion’s Head

Huur een auto en bekijk de wegen van Kaapstad

Één van de beste manieren om de romantiek rond Kaapstad te ontdekken is met de auto. Klik hier voor meer info: https://www.autoprio.nl/nl-zuid-afrika-luchthaven-kaapstad-cpt/. De stad heeft uitkijkpunten met spectaculair uitzicht over zee. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die auto’s verhuren tussen de $8,- en $21,- per dag afhankelijk van het model van de auto en het aantal mensen dat er in kan.

Mooie routes in Kaapstad:

 1. Chapman’s Peak
 2. Victoria Road
 3. Simon’s Town
 4. Gordon’s Bay
 5. Boyes Drive

Heb controle over jouw droombestemming

Als stel wil je graag wat quality time met jouw wederhelft. De intimiteit kan verpest worden door een geplande reis met andere mensen. Één van de beste manieren om Kaapstad te ontdekken is met de auto. De stad heeft de meest prachtigste routes van de wereld en dat wil je echt samen ontdekken.

Het is makkelijk om een auto te huren in Kaapstad. Je kunt er één huren op het vliegveld of bij de vele verhuurbedrijven in de stad. Een kleine auto zoals een sedan huur je al vanaf $8,- per dag. Grotere auto’s huur je voor ongeveer $20,-.

Je hoeft je internationale rijbewijs niet te laten zien, het rijbewijs van jouw land voldoet al. Zorg er voor dat je voldoet aan alle eisen voordat je in Kaapstad gaat rijden!

https://www.autoprio.nl