Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Waarom steeds meer winkels een WordPress website laten maken?

Online webwinkels doen het al jaren goed. Als je kijkt naar de grote giganten zoals bol.com, Coolblue of Amazon dan zie je dat ze mega winsten pakken. Vaak werd er daarom wel gezegd dat deze webwinkels de gewone winkels kapot maken. Vooral als je kijkt naar de corona periode waarin we nu leven doen webwinkels het immens goed. Het is daarom niet gek dat veel bedrijven een WordPress website te laten maken van hun bedrijf. Steeds meer winkels moeten hun deuren sluiten en mensen komen steeds minder buiten. Je ziet daarom dat de bedragen die digitale shoppers uitgeven in webwinkels enorm groeien.

Sluiting van winkels

Veel mensen brengen thuis door omdat ze niet op het werk mogen werken. De reistijd en vele andere sociale verplichtingen zoals sporten of familiebezoeken komen ook te vervallen. Mensen hebben hierdoor heel veel tijd over. Hierdoor spenderen mensen steeds meer tijd op online webwinkels. Daar komt bij dat opgeroepen wordt om zo min mogelijk onnodig op straat te zijn. Je ziet dan dat mensen kiezen voor de digitale weg. Boodschappen, kleding en cadeautjes worden allemaal online besteld. Veel ondernemers zijn hier kansen in en kiezen ervoor om een WordPress website te laten maken.

Forse toename in webwinkels

Volgens het CBS zal het aantal webwinkels in Nederland in het tweede kwartaal van 2020 met ongeveer 3000 webwinkels toenemen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Het grotendeel van de webwinkels is gespecialiseerd in fashion of non-foodartikelen. Fysieke winkels die in de afgelopen maanden gedeeltelijk hun deuren moesten sluiten kiezen noodgedwongen om een WordPress website te laten maken.

https://web-wings.nl/