Heel Nederlands
Image default
Huishoudelijk

Een wollen deken met tal van mogelijkheden

Steeds meer mensen schaffen een wollen deken aan als decoratie in de woning. Je hebt een sfeervolle deken in handen die niet alleen ter decoratie dient, maar ook zorgt voor de warmte die je nodig hebt. Je kunt de deken overal in huis gebruiken, waardoor je van meerdere gemakken bent voorzien. Als je kijkt in het assortiment van verschillende winkels zie je verschillende kleuren terugkomen. Je kunt jouw huis volledig naar smaak inrichten. Je moet dan wel weten waarom je voor deze deken kunt kiezen. Lees daarom snel verder en ontdek alle voordelen van de deken van wol.

 

De wollen dekens en hun kwaliteit

Een wollen deken is gemaakt van scheerwol, waar het Woolmark label aan toegevoegd is. Hierdoor heb je altijd de beste kwaliteit in handen. Wol helpt jou tevens aan een gezondere slaap en een verbeterde nachtrust. Het keurmerk zorgt ervoor dat de dekens aan alle kwaliteitseisen voldoen en aan ieder detail gedacht is. Hoewel je deze deken voornamelijk in de winter zou verwachten kan de deken jou ook in de zomer voldoende comfort bieden. Er is namelijk altijd een natuurlijke warmte en de vochtregulatie gebeurt altijd op de juiste manier.

 

Warmte en comfort altijd geboden

De warmteklasse van een wollen deken is warmteklasse 2. Dit is ideaal voor de iets koude slaper. Als de temperatuur van de ruimte tussen de 15 en 20 graden Celcius schommelt, heb je het altijd warm genoeg gedurende de nacht. Echter is het gewicht met veel zorg afgewogen, waardoor je ook in andere jaargetijden gebruik kunt maken van de deken. Een zomerdekbed heb je dan eventueel niet nodig. Tegenwoordig kun je immers zelf bepalen hoe warm het is in de slaapkamer, wat ook weer mogelijkheden biedt bij de comfort die je nodig hebt om uitgerust wakker te worden. Zorg er daarom voor dat je de deken in huis haalt en ontdek voor jezelf welke veranderingen het met zich meebrengt. 

 

In meerdere kleuren verkrijgbaar

De wollen deken is in verschillende kleuren te verkrijgen. Je kunt jouw deken daarom altijd aan jouw interieur aanpassen. Er zijn zeven combinatie kleuren te vinden, waarbij de randen van de deken zijn voorzien van een fluwelen bies. Hierdoor krijg je altijd een luxe uitstraling. Of je hem nu in jouw woonkamer legt ter verwarming en luxe uitstraling of juist in de slaapkamer voor een betere nachtrust, je kunt de deken altijd volledig naar wens aanschaffen. Ga je voor een print of toch weer voor een effen kleur om de woning af te maken?

 

Een wollen deken die bij je past

Daarbij is het niet alleen goed om naar de kleuren te kijken, maar ook naar de textuur. Je kunt namelijk strak geworven plaid gaan, maar ook voor een lossere variant. De een lijkt meer op een fleecedeken, de andere is een gebreide plaid die meer als decoratie kan dienen. Zoek daarbij ook direct naar het soort wol. Het kan namelijk ook dat je voor Alpaca gaat. De wollen dekens komen in zoveel verschillende varianten dat het nog moeilijk gaat worden om een keuze te maken.

Gerelateerde artikelen

Slotenmaker Amsterdam

Wil jij je meterkast/groepenkast laten vervangen? Schakel dan Elektricien Amersfoort in

Een nieuwe eiken houten tafel uitzoeken