Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Kosten en ruimte besparen met de balenpers voor papier

Een mooie balenpers voor papier is een handige manier om je kosten en je ruimte te besparen. Een balenpers voor papier bespaart niet alleen je afvoerkosten voor de transporteur, maar ook de kosten die je moet betalen aan de opslag. Je hebt een stuk minder opslag nodig wanneer je een balenpers voor papier in huis hebt. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je kunt werken in een schone werkomgeving waar alles is gestructureerd en er niet overal papier rond slingert. Ook zorgt het dus dat je ruimte kunt besparen. Doordat alles in de balenpers voor papier wordt gegooid, heb je niet allemaal aparte bakken voor het papier nodig en kun je dit allemaal in een enkele machine stoppen waar het zich vervolgens allemaal verzameld.

 

Groot genoeg

Ook voldoet de balenpers voor papier aan alle wettelijke verplichtingen die hieraan zijn gesteld. Vaak is de balenpers zo’n twee meter hoog en een meter breed. De diepte van de balenpers ligt vaak tussen de halve meter en de meter en is zo groot genoeg voor al het papier wat je wil verwerken, maar niet te groot om de ruimte helemaal te vullen. Er bestaan diverse maten, omdat het ene bedrijf meer behoefte en opslag heeft en het nadere bedrijf liever een kleine balenpers voor papier in haar bezit heeft. De machines zijn wel behoorlijk zwaar, maar door middel van de wieltjes kan je deze gemakkelijk verplaatsen.

 

Vermindering volume

De balenpers voor papier heeft een behoorlijk goede persdruk, waardoor er ook wat dikker papier of karton in kan worden gedrukt en verkleind. De vermindering van het volume van het papier gaat wel tot 90%, waardoor je lang je papier en karton in de balenpers kan opslaan zonder dat dit moet worden afgevoerd. Het is ideaal om een balenpers voor papier aan te schaffen en ook zeker aan te raden.