Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Het tuinhuis voor extra ruimte

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhuis. Deze huizen kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden, waardoor je ook altijd een veelzijdig eindproduct hebt. Er zijn echter wel veel verschillende keuzes te maken, waardoor het niet eenvoudig wordt om de beste oplossing te hebben. Als je dan bij een specialist als iGarden gaat kijken, moet je alle specificaties naast elkaar gaan leggen. Onderstaande informatie geeft de verschillende tuinhuizen weer, zodat je jouw tuin naar wens in kunt gaan richten en de ruimte hebt die je nodig hebt voor jouw spullen. Lees daarom snel verder.

 

Een tuinhuis met meerdere ontwerpen

Een tuinhuis bestaat al heel lang, maar in de loop der jaren zijn er veel verschillende mogelijkheden bijgekomen. Waar het eerst voornamelijk om een traditioneel ontwerp ging, kun je nu ook gaan kijken voor modern of landelijk. Het gebruik van materialen speelt hier een grote rol bij. De verschillende soorten hout gaan namelijk altijd een andere uitstraling bieden, waardoor je ook goed moet gaan kijken naar wat je wil. Bepaal daarom altijd eerst de stijl die je wilt realiseren, zodat je hier het hout en de kleuren op aan kunt gaan passen.

 

De beschikbare ruimte opmeten

Daarna ga je kijken naar de afmetingen van het tuinhuis. Ook hier is namelijk veel keuze in. De afmetingen worden deels bepaald aan de hand van de beschikbare ruimte in de tuin. Niet iedereen kan een heel groot huis kwijt. Wel moet je er altijd rekening mee houden dat er meerdere tuingereedschappen en eventueel zelfs jouw tuinmeubelen in geplaatst moeten worden. De maten aan de binnenkant zijn dus wel belangrijk om in het achterhoofd te houden. Daarbij moet je direct gaan kijken naar de indeling. Wil je juist veel planken direct beschikbaar hebben of ga je aan de slag met kasten plaatsen?

 

De voordelen van een tuinhuis

Als je een goed tuinhuis gevonden hebt, heb je veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je altijd een overkapping hebt voor al jouw spullen. De spullen kunnen namelijk een kortere levensduur krijgen als de weersinvloeden er een rol op gaan spelen. Regen is vaak niet goed voor verschillende apparaten en zonlicht kan bepaalde kleuren weer vaal maken. Tuinhuizen bieden dus bescherming aan alles wat je erin hebt staan. Tevens heb je meer opbergruimte. Alle spullen die je niet meer in huis kwijt kunt, kun je immers in dit huis plaatsen, zodat het netjes en geordend opgeborgen kan worden en je er altijd bij kunt.

 

Een multifunctionele oplossing

Ieder tuinhuis is dus multifunctioneel inzetbaar. Het kan daarom een slimme keuze zijn om naar de mogelijkheden te kijken. Je moet dan wel rekening houden met alle factoren en specificaties, zodat je een keuze kunt maken die bij jouw tuin past. Vergeet daarom nooit om jouw persoonlijke voorkeuren mee te nemen bij het zoeken naar de tuinhuizen. Uiteindelijk wil je ook in de tuin uitstralen wie je bent en van welke stijl je houdt. Dit kan alleen als je alles tegen elkaar afweegt.