Heel Nederlands
Image default
Huishoudelijk

Tips voor het vinden van een schoonmaker

Je leven is al druk genoeg met je baan, de kinderen naar school brengen en boodschappen doen. En dan moet er ook nog schoon gemaakt worden. De oplossing is natuurlijk een schoonmaker in dienst nemen die je huis voor je doet poetsen. Alleen hoe vind je de schoonmaker die bij je past? Je kunt natuurlijk een oproep plaatsen: schoonmaakster gezocht! Hier zul je veel reacties op krijgen, alleen hoe kies je de beste uit? Om die vraag te beantwoorden, geven wij je tips in deze blog. 

Niemand maakt op dezelfde manier schoon

Iedereen doet de schoonmaak op zijn eigen manier. Het kan dus zijn dat een schoonmaker het compleet anders aanpakt dan dat jij het doet. Je moet realiseren dat je de manier van schoonmaken niet kan afdwingen, maar dat je moet kijken naar het resultaat: een mooi gepoetst huis.

Controleer hoe iemand betaald wilt worden

Wilt de schoonmaker zwart of wit betaald worden? Als iemand zwart betaald wil worden, moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Waarom zou je iemand jou privé eigendom toevertrouwen als die persoon de Nederlandse wetgeving wilt omzeilen?

Bekijk kritisch naar het uurtarief wat iemand zich vraagt

Vraagt een schoonmaker zich een onrealistisch laag uurtarief? Dan is het bijna te mooi om waar te zijn. Natuurlijk zijn er altijd aanbieders die met de prijs proberen te concurreren, maar niemand doet het bijvoorbeeld voor de helft van de prijs. Zorg daarom dat je iemand hebt met een realistisch uurtarief en laat dit vastleggen zodat hier nooit verwarring in kan ontstaan.

Kies voor kwaliteit

Hoewel schoonmakers die zelf een eenmanszaak zijn goed kunnen functioneren, is het altijd raadzaam om te kijken naar gedreven gevestigde partijen. Schoonmaakbedrijven hebben vaker een oog voor kwaliteit en nemen alleen schoonmakers aan die gedreven zijn. Zo weet je dat er altijd voor kwaliteit gegaan wordt en je huis optimaal schoongemaakt wordt.

Maak duidelijke afspraken

Heb je een schoonmaker gevonden die bij je past? Maak dan duidelijke afspraken over wat er allemaal moet gebeuren, wanneer dit moet gebeuren en hoeveel tijd er voor ingepland wordt. Maak een lijst van standaard dingen die schoongemaakt moeten worden en eventueel een lijst met dingen die 1x per maand gedaan moeten worden. Hiervoor kan je altijd iemand extra betalen voor het extra werkt wat hij levert.

https://schoonmaakkaart.nl/schoonmaakster-gezocht/