Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Dit zijn de populairste vakanties waar Nederlanders voor kiezen

Nederlanders zijn dol op vakantie. We trekken er graag op uit om onze batterijen weer op te laden. De populairste bestemmingen verschillen jaarlijks, maar er blijven een aantal plekken waar we massaal naartoe gaan. Wat zijn deze vakanties? Waarom kiezen Nederlanders zo vaak voor deze bestemmingen? We geven je een overzicht van de populairste vakanties van dit moment. Op deze manier helpen we je bij het maken van de keuze voor jouw volgende reis.

Jezelf verwennen met een luxe camping

In de eerste plaats is er de luxe camping. Campings zijn tegenwoordig steeds meer luxe geworden. Het is niet meer nodig om in een simpel tentje te slapen. Op deze campings vind je vaak stacaravans of chalets met alle gemakken van thuis. Je kunt er heerlijk loungen aan het zwembad, genieten van een wellnessruimte en lekker eten in het restaurant. Deze campings zijn er vaak in de buurt van natuurgebieden, waardoor je ook kunt genieten van mooie wandelingen en fijne uitzichten. Met name Frankrijk is een populaire bestemming om naar dit soort campings te gaan. Deze camping in Bretagne, in Zuiden-Finistère is een voorbeeld die aan al deze eisen voldoet. Als jij dus van een nieuwe manier van kamperen wilt genieten, is een 5 sterren camping Finistère dus zeker wat voor jou.

De dorpjes van Italië ontdekken

 Als tweede zijn er de dorpjes van Italië. Die vormen een vakantiebestemming die steeds meer in trek is bij Nederlanders. Het voordeel van deze plekken is dat je er mooie wandelingen kunt maken en leuke winkeltjes kunt bezoeken. Ook zijn deze dorpjes vaak niet zo druk bezocht als de grote steden in Italië, waardoor je er rustig kunt genieten van je vakantie en kennis maakt met het échte Italië. Een aanrader is het dorpje Orvieto. Dit dorp is gelegen in de provincie Umbrië en heeft prachtige gebouwen die je kunt bekijken. Ook is het een fijn plekje om lekker te eten of te winkelen. Dit dorpje, en nog vele andere, kan dus zeker een leuke vakantie voor je worden.

Naar een all-inclusive resort in Turkije gaan

Ook Turkije is een populaire bestemming onder Nederlanders. Dit komt met name door de all-inclusive resorts die je er kunt vinden. In deze resorts hoef je je geen moment te vervelen, want er is altijd wel iets te doen. Zo kun je lekker zwemmen in het zwembad, genieten van de spa of een sportactiviteit doen. Een resort in Turkije is dus echt een aanrader als je op zoek bent naar een vakantie waarin je lekker kunt ontspannen.

Hiken in Scandinavië

Tot slot is er nog de optie om te gaan hiken in Scandinavië. Dit is vooral een bestemming die in de zomermaanden erg populair is. Je kunt er dan namelijk heerlijk wandelen of kajakken in de mooie natuur. Ook is het een fijne plek om even weg te zijn van de drukte van alledag en lekker tot rust te komen. Een aanrader is om naar Zweden te gaan, hier vind je namelijk de mooiste natuur en het is ook nog eens een betaalbare bestemming.