Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Wandelen in Frankrijk, dé vakantie voor jong en oud!

Wil jij in de aankomende lente of zomer op vakantie en behoor je tot de categorie van de sportieve vakantiegangers? Dan kunnen we het je bij Heelnederlands.nl aanraden om te gaan wandelen in Frankrijk. In dit artikel nemen we je alvast mee naar verschillende mooie omgevingen in het midden en het zuiden van la douce France. Daarnaast inspireren we je graag met weidse vakantieparken waar je in een luxe vakantiehuis in Frankrijk de perfecte uitvalsbasis vindt voor een onvergetelijke wandelvakantie. Dus ga alvast met ons mee voor een rondje ‘faire du promenade’ en snoer in gedachten je wandelschoenen stevig aan!

A pied en famille-routes

Frankrijk biedt je wandelplezier in overvloed en dat maakt het vakantieland met eindeloos veel kilometers aan wandelroutes tot dé bestemming voor iedereen die graag zoveel mogelijk de paden op en de lanen in gaat. Er zijn prachtige lange afstandswandelingen voor zowel de beginnende als de meer ervaren wandelaars én voor jong en oud. Je hebt daarbij de keuze voor een wandeling over het platteland, in de heuvels, langs de kust of door glooiende wijngaarden. Het netwerk met een totale lengte van meer dan 180.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes toont eens te meer aan dat Frankrijk ontzettend gastvrij is richting wandelaars. Dit netwerk is onderverdeeld in  streekpaden (GRP), kortere Promenade et Randonnée (PR) routes en Grande Randonnées (GR). 

Wil je met het hele gezin wandelen in Frankrijk? Dan kun je kiezen voor een A pied en famille-route. De wandelroutes uit deze categorie duren tussen de een en drie uur en zijn een onderdeel van de Promenade et Randonnée-routes. Vaak rennen de kinderen al vooruit op zoek naar de volgende aanwijzing voor de richting van de route en hebben zij volop plezier. 

Wandelen aan de kust van de Middellandse Zee

Een van de regio’s waar je goed terecht kunt voor een wandelvakantie in Frankrijk is de Languedoc. In dit gebied vind je prachtige zandstranden en je geniet er ‘s zomers van een heerlijk warm klimaat. Wandelen in de Languedoc is voor zowel beginnende wandelaars als getrainde wandelaars een uitdaging, en dat komt doordat het landschap in deze streek zeer gevarieerd is. Je kunt er onder andere wandelen in de bergen van de Pyreneeën, door de uitgestrekte wijngaarden, in het wereldberoemde natuurgebied de Garrigue en aan de kust van de Middellandse Zee. Daarnaast maken de vele oude Romeinse routes de Languedoc favoriet onder de wandelvakanties in Frankrijk. 

Stevige wandeltochten in Portes du Soleil

Ook wandelen in de Franse Alpen is een prachtige optie, want geen gebied is zo geschikt om gevarieerde tochten te maken als het gebied met de hoogste bergen van Frankrijk. Je hebt er de keuze uit een uitgestrekt netwerk aan wandelpaden over de hoogste bergkammen of in idyllische valleien. Midden in de Franse Alpen van de Valais en de Haut Chablais ligt Portes du Soleil, een veelzijdig gebied met uitgestrekte meren, groene sparren, riviertjes, authentieke boerderijen en vrolijke alpenkoeien. In de zomer kun je in dit gebied mooie wandelingen maken die je langs knusse Alpendorpjes en het Meer van Genève voeren. Na het maken van een stevige wandeltocht gaat er natuurlijk niets boven het strekken van je benen in een accommodatie die van alle gemakken is voorzien. 

Wij kunnen je een verblijf op het resort AlpChalets Portes du Soleil van de vooraanstaande keten FranceComfort aanraden. Het vijfsterren-vakantieresort bestaat uit enkele robuuste chalets met exclusieve penthouses en designappartementen voor vier tot tien personen. Ook de wellness met zwembad, jacuzzi, sauna en fitness doet weldaden en zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten weer helemaal soepel zijn voor de volgende wandeldag!

https://www.francecomfort.com/nl/onze-vakantiehuizen