Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe kan ik besparen op mijn autoverzekering?

Veel mensen in Nederland hebben een auto en dus ook een autoverzekering. Een auto verzekeren is namelijk verplicht in Nederland. Maar net zoals elke Nederlander wil je natuurlijk het liefst besparen op je autoverzekering. Aan teveel betalen doen we niet! Hoe je het beste kan besparen op je autoverzekering leer je in dit artikel!

Waar woon je?

Een van de belangrijkste factoren die invloed heeft op het maandbedrag dat je betaald voor je autoverzekering is de plek waar je woont. Woon je in een dichtbevolkte stad? Dan is de kans groot dat je verzekering hoog is. Dit komt, omdat de kans op schade groot is door het vele verkeer (doordat er veel mensen zijn!) De kans op schade in een klein dorpje buiten de randstad is natuurlijk veel kleiner, er zijn namelijk minder mensen en dus minder verkeer.

Wat voor auto heb je?

Ook je auto heeft invloed op het maandbedrag van je autoverzekering. Een dure auto betekent namelijk ook dure onderdelen. Dit zorgt er dus voor dat als je schade hebt de onderdelen die vervangen moeten worden ook duurder zijn. Een goedkopere auto heeft dit niet, de onderdelen zijn namelijk goedkoper en bij schade kost het dus niet veel om de onderdelen te vervangen! Let daarom goed op bij het afsluiten van je autoverzekering of je auto niet de boosdoener is voor het hoge maandbedrag.

Hoe lang rijdt je al?

Ook hoeveel ervaring je hebt als bestuurder heeft invloed op je autoverzekering. Ben je net beginnend bestuurder? Dan kan je helaas een hoog maandbedrag verwachten voor je autoverzekering. Heb je echter veel ervaring achter het stuur dan zal je maandbedrag lager zijn. Wanneer je boven de vijfentwintig bent hoef je je hier echter geen zorgen om te maken. Verzekeraars gaan er dan namelijk al vanuit dat je verantwoordelijk genoeg bent met je eigendommen.

Wanneer was de laatste keer dat je schade hebt gereden?

Misschien is dit wel het meest belangrijke onderdeel van je autoverzekering, maar wanneer je jarenlang zonder schade rijdt bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt hoe meer korting je als het ware krijgt op je maandbedrag. Voor sommige mensen is deze korting zo hoog dat zij maandelijks maar vijfentwintig euro hoeven te betalen per maand!

 

Kan jij met deze tips niet besparen op je autoverzekering? Dan kan je kijken of een overstap misschien dé oplossing is! Let hierbij op dat je geen schadevrije jaren verliest. Stap daarom alleen over als je aan het einde van je schadevrije jaar bent.