Heel Nederlands
Image default
Wijn

Op wijnreis: deze wijnhuizen moet je bezocht hebben

Er zijn ontelbare prachtige wijnhuizen te vinden in Spanje, Italië en zelfs in Nieuw-Zeeland. Misschien is Nederland niet het land waarvan je verwacht dat je daar prachtige wijnhuizen kunt vinden die zeker een bezoekje waard zijn. Tegenwoordig hoef je niet ver te rijden om het gevoel te krijgen of je op wijnreis bent in het prachtige Italië of door de Duitse wijnranken heen rijdt. In dit artikel geven we je tips over de mooiste wijnhuizen in Nederland. 

Wijngaarden Nederland

Inmiddels telt Nederland ongeveer 200 wijn druiventelers. Maar zo vaak schijnt de zon niet in Nederland? Het beeld wat we hierbij krijgen is dat de wijn uit Nederland ‘zure meuk’ is. Maar niks is minder waar. In een blindproeverij komen de Nederlandse wijnen glansrijk door de keuring. De wijnboeren blijven zich ontwikkelen en innoveren waardoor de wijn elk jaar van hogere kwaliteit wordt. Het is een aanrader om een bezoekje te brengen aan Nederlandse wijnhuizen. Je kunt op die manier meer leren over de manier waarop de wijnen gemaakt worden en bij sommige wijngaarden mag je zelfs deelnemen aan de jaarlijkse pluk! Leuk om met vriendinnen of voor een bijzondere date. 

3 Mooiste Nederlandse wijnhuizen en wijngaarden

  1. De Frysling in Friesland

Douwe en Jantiene Broersma zijn de trotse eigenaren van Wijngaard de Frysling. Ze werken hier met nieuwe druiven die een geheel eigen smaak hebben. De druiven krijgen de eigen smaak van de unieke ligging en de vruchtbare zandgronden die omringd zijn door pingo’s die hier al eeuwen hun standplaats hebben. Wijn maken is een beleving, en deze beleving delen ze graag met wijnliefhebbers. Je kunt hier een rondleiding krijgen, deelnemen aan plukdagen, wijnproeverijen en workshops.

 

  1. Wijngaard De Koen

Van tuinbouwgrond naar een wijngaard. Het voorheen eilandenrijk ziet er nu uit als modern landbouwgrond. Het begon allemaal met experimenteren om wijn te maken, met druiven die werden geteeld in een kas. Vervolgens zijn ze gestart met het planten van kleine stokken en de rest is geschiedenis. 

 

  1. Wijnhoeve de Kleine Schorre in Zeeland

Wijnhoeve de Kleine Schorre is met ruim 45.000 wijnstokken een van de grootste wijnbedrijven van Nederland. Bijzonder aan deze wijngaard is dat deze verzorgd wordt door veel vrijwilligers en de KLM schenkt deze wijnen zelfs in de business-class. Zeker de moeite waard om ook te proberen.

 

Wijnhuizen over de grens 

Ben je toch over de grens en ben je wel in voor een wijnreis? Dan is het goed om je vooraf te informeren welke wijnhuizen zeker een bezoekje waard zijn. In het hart van Spanje mag een tripje naar wijnhuis Biotique niet ontbreken. In Bordeaux is het bijzondere wijndomein van wijnhuis Château Haut-Coulon de moeite waard vanwege de geringe oppervlakte. Ga je verder van huis en ben je op zoek naar een mooi wijnhuis in Chili, breng dan een bezoekje aan Casa Silva wijn. Zo heeft ieder land zijn verborgen parels. Laat je informeren welke wijnhuizen bij jou in de buurt te vinden zijn. Je gaat geen spijt krijgen van het maken van een wijnreis. 

https://www.vinify.nl/wijnhuis