Heel Nederlands
Image default
Marketing

Wat kan online marketing voor jouw bedrijf betekenen?

Als we het hebben over online marketing, dan denkt bijna iedereen aan het laten groeien van je bedrijf en vaak wordt en gelijk een link gelegd met een webshop. Maar is dat terecht? In dit artikel vertellen ik je meer over mijn visie op online marketing en waarvoor je het kan inzetten.

Online marketing alleen voor groei?

Als je aan het oriënteren bent om een online marketing bureau in te schakelen hoeft dit echt niet alleen te zijn voor groei. Je kan ook met online marketing zorgen voor een constante stroom aan nieuwe klanten of om de minder drukke periodes toch een beetje voller te krijgen. Je kan namelijk veel verschillende tools inzetten passend bij jouw bedrijf!

Zorgen voor een constante stroom aan nieuwe klanten

Is het zorgen voor een constante stroom aan nieuwe klanten voor jou een reden om gebruik te maken van online marketing, dan kan je doormiddel van SEO zorgen voor een continuïteit aan aanvragen.  Je kan dit heel lokaal inzetten, maar ook landelijk mocht hier je wens naar zijn. SEO is het zorgen dat je met je website hoger in Google komt door je website te optimaliseren. Dit duurt gemiddeld wat langer voordat je er resultaat uit haalt, maar als je er eenmaal staat ben je ook niet zomaar weg. Hiermee kan je zorgen dat je een constante stroom aan nieuwe klanten krijgt. 

Minder drukke periodes voller krijgen?

Als je het in het hoogseizoen druk zat hebt alleen de rustigere periodes wilt opvangen, dan is het niet gelijk heel interessant om heel het jaar zichtbaar te zijn. Je kan dit opvangen door gebruik te maken van Google Ads en hiervoor een online marketing bedrijf inschakelen, want dan ben je gelijk zichtbaar voor degene die ook al opzoek zijn naar diensten of producten die jij levert. Maar je kan ook een behoefte creëren met social media. Je kan dan zowel je Google ads als je social media beheer uitbesteden aan een online marketing bedrijf. Zij hebben vaak voor beide disciplines wel kennis in huis.

https://allinone-media.nl/