Heel Nederlands
Image default
Wijn

Bestel online uw eigen droge witte wijn

Droge witte wijn

Droge witte wijn is een veel gedronken wijn zowel op stap als thuis. Als je wijn begint te drinken dan lusten de meeste niet gelijk al droge witte wijn. Ze starten vaak met een zoete wijn en zo steeds droger drinken. Naast droge witte wijn is er natuurlijk ook nog zoete wijn, maar ook half zoete en half droge wijn. In een droge wijn zitten weinig tot geen restsuikers. In een zoete wijn juist heel veel restsuikers. De half zoete heeft natuurlijk minder dan de zoete en juist iets meer restsuikers dan de half droge wijn. De half droge wijn heeft de tussenliggende van half zoete en droge wijn.

Druiven

Zoals iedereen weet wordt wijn gemaakt van druiven. Maar niet iedere druif wordt gebruikt voor de productie van wijn. Ook worden er bepaalde druiven verbouwd om als fruit te verkopen. Vaak staat er op het etiket als je de wijn koopt van welk druivensoort de wijn gemaakt is of welke druivensoorten kan ook nog. Een wijn hoeft namelijk niet maar van éen druivensoort gemaakt te worden, maar kan ook nog van meerdere druivensoorten zijn gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld een wijn cabernet sauvignon.

Soorten wijn

Een rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven soorten. Witte wijn kan zowel van witte als van blauwe druiven geproduceerd worden en Rosé wordt ook alleen van blauwe druiven gemaakt. Ook is er nog variatie in de kleur van de wijnen, zo is er grijze wijn (vin gris) deze wordt vaak van rode druiven gemaakt. Gele wijn is vaak een specifieke wijnsoort. Amberkleurige wijn zijn vooral veel verschillende georgische wijnen. Een taan (goudbruin) ook deze is gemaakt van rode druiven en wordt lang gerijpt in houten vaten.

Ingrediënten 

Zo als alle andere alcoholische dranken kan ook wijn vanaf 18 jaar gekocht worden. Wijn kan zowel in een supermarkt als in een slijterij gekocht worden. Naast witte wijn zijn er ook nog rode wijn, rosé en mousserende wijn, hieronder vallen bijvoorbeeld champagne en lambrusco. Wijn bestaat eigenlijk uit water, suikers, alcohol, resveratrol, quercetine, tannine, sulfiet, koolzuurgas, hars en nog ander stoffen, maar die bestaan uit veel kleinere stoffen.

Wijngaarden in Europa

Als je aan wijn denkt denk je misschien al snel aan spanje en frankrijk. Dit kan kloppen omdat Frankrijk op nummer 1 staat in de wijnproductie en Spanje staat op nummer 3. Je zult het misschien niet verwachten maar zelfs nederland heeft een wijngaard het is

Voor meer info : https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-wijn-bestellen/witte-wijn/droge