Heel Nederlands
Image default
Tuin en buitenleven

Schaduwdoek: De perfecte oplossing voor een hete zomer

De zomer is geweldig. De zon schijnt, de dagen zijn lang en de temperaturen zijn perfect om buiten te zijn. Helaas heeft al die zonneschijn ook een keerzijde – je kunt het er namelijk ongelooflijk warm krijgen! Als je een achtertuin hebt, weet je waarschijnlijk dat de hitte op een bepaald moment in de zomer ondraaglijk wordt. Dat is waar schaduwdoek om de hoek komt kijken. Met schaduwdoek kan je van het buitenleven genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je het te warm krijgt of verbrand. Lees verder voor meer informatie over hoe schaduwdoek kan helpen om je zomer nog beter te maken!

Wat schaduwdoek is

Zoals de naam al doet vermoeden, is een schaduwdoek een doek die je gebruikt om schaduw te creëren in je achtertuin. Het doek is gemaakt van een dikke, geweven stof waardoor het de zon buiten houdt. Schaduwdoek is verkrijgbaar in verschillende formaten. De meest populaire is driehoekig, waarbij de lange kant gebruikt wordt om de schaduw te creëren.

De voordelen van een schaduwdoek

Een schaduwdoek gebruiken in je achtertuin heeft veel voordelen. Een van de grootste redenen dat steeds meer mensen kiezen voor een schaduwdoek is door zijn eigentijdse uitstraling. Een schaduwdoek heeft namelijk een strak uiterlijk wat erg modern aandoet. Een ander voordeel is dat een schaduwdoek makkelijk te verplaatsen is. Dit is erg handig voor mensen met een grotere tuin.

Het bevestigen van een schaduwdoek

Het plaatsen van een schaduwdoek gebeurt meestal door het plaatsen van een aantal vestigingspunten. Er zitten bevestigingsringen op het schaduwdoek. Vaak kiezen mensen ervoor om ze vervolgens met karabijnen te bevestigen aan de vestigingspunten. Op deze manier zit het schaduwdoek stevig vast. Dit kan erg wenselijk zijn als er regen of harde wind wordt verwacht. Ook kun je het schaduwdoek zo laten hangen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze weg waait. Zo kan je zorgeloos buiten zitten zonder je zorgen te maken om de zon.