Heel Nederlands
Image default
Tuin en buitenleven

Druiven houden – heerlijk in de zomer

Lieve vrienden,

Ik wil jullie vandaag vertellen over mijn passie voor het kweken van druiven. Het begon allemaal toen ik op een vakantie in Italië was en daar de heerlijke druivenproeverijen bij verschillende wijnhuizen meemaakte. Ik was verrukt van de smaken en de verscheidenheid aan druivensoorten en besloot dat ik thuis ook graag druiven wilde kweken.

Toen ik terugkwam in Nederland, ben ik direct aan de slag gegaan. Ik heb onderzoek gedaan naar de verschillende soorten druiven en waar ze het beste groeien. Ik besloot uiteindelijk voor blauwe druiven te gaan, omdat deze de meest bekende en populaire soort zijn. Ik heb een kleine tuin en besloot daar een pergola te bouwen voor mijn druivenranken. Ik heb geleerd hoe ik de ranken op de juiste manier moest snoeien en bemesten, zodat ze gezond konden groeien en uiteindelijk de heerlijke druiven zouden opleveren.

Na enkele jaren hard werk, was het eindelijk zover. Ik plukte mijn eerste oogst van prachtige, volle blauwe druiven. Ik was zo trots op mijn werk en kon niet wachten om ze te proeven. De smaak was onbeschrijfelijk, zoet en vol met smaakvolle aroma’s. Ik was blij dat ik deze ervaring met mijn familie en vrienden kon delen en zij ook genoten van mijn harde werk.

Sinds die eerste oogst, ben ik ieder jaar blijven kweken en experimenteren met verschillende druivensoorten. Ik heb geleerd hoe ik de perfecte balans kan vinden tussen de juiste hoeveelheid zonlicht, water en bemesting, om de druiven de beste omstandigheden te geven om te groeien. Ik heb ook geleerd hoe ik de druiven op de juiste manier moet oogsten, zodat ze op hun hoogtepunt van rijpheid zijn en de meest smaakvolle ervaring bieden.

Mijn liefde voor druiven kweken is sindsdien alleen maar gegroeid. Het is zo gratis om te zien hoe mijn harde werk zich uiteindelijk vertaalt in deze heerlijke vruchten. Ik hoop dat ik jullie met mijn verhaal heb kunnen inspireren om ook te beginnen met het kweken van druiven en te genieten van deze prachtige ervaring.


Vitis vinifera Bianca – witte druif Vitis vinifera Bianca is een zoet smakende witte tafeldruif. Deze druivensoort is ideaal voor de productie van druivensap, rozijnen, wijn, druivenpitolie en om vers te eten. Dit is een van de meest voorkomende witte druif planten 

Vitis vinifera Aurora – witte druif Vitis Aurora is zeer geschikt voor de Nederlandse tuin en zeer makkelijk te kweken. Zelfs in tuinen op het noorden produceert dit ras kleine maar smakelijke trossen. De druiven zijn zeer geschikt voor wijn, maar ook als tafeldruiven. Dit is een van de meest voorkomende witte druif planten 

Vitis Vinifera Nero – Blauwe druif Vitis Vinifera Nero is een andere zeer winterharde blauwe druivensoort. Het ras produceert heerlijk grote, zoete druiventrossen die ook zeer geschikt zijn voor wijnbereiding.
Vitis Regent – Blauwe druif Vitis Regent is weer zo’n blauwe druif met heerlijk fruit. Het is zeer geschikt voor het maken van wijn.Dit is een van de meest voorkomende blauwe druif planten 

Beste plaatsen voor druiven

De beste periode om een druif te planten is van oktober tot en met maart.
Druiven houden van de zon, dus het is belangrijk om een ​​plek te kiezen die veel zon krijgt. De ideale plek voor wijnbouw is zowel in de ochtend- als in de middagzon. Als je geen zonnig plekje kunt vinden, kun je nog steeds druiven plukken, maar dan krijg je minder. Wanneer is de beste tijd om wijnstokken te planten De beste tijd om wijnstokken te planten is van september tot maart.
Druiven hebben ook aandacht nodig. Voor meer informatie, zie vitis vinifera artikel
. Of u nu een paar druiven voor eigen gebruik kweekt of een hele wijngaard, er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het starten van een wijnbedrijf.  

 

Druiven hebben ook nog best wat zorg nodig, voor meer informatie over bekijk het vitis vinifera artikel

Druiven kweken is een bevredigende en verrijkende activiteit voor zowel hobbykwekers als professionele wijnboeren. Of je nu een paar trossen voor eigen gebruik wilt of een hele wijngaard wilt runnen, er zijn veel factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het starten van een druivenkweek.

https://doepserleven.nl/