Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Grensoverschrijding bij het huren van een auto

Heb jij een auto gehuurd op het eiland Rhodos in Griekenland en wil je ook andere eilanden verkennen met de huurauto? Dat is mogelijk, maar bespreek dit wel met de autoverhuurbedrijf nog voordat je gaat! Het is absoluut mogelijk om met de huurauto ook andere plaatsen te verkennen in Griekenland, echter heb je wel een schriftelijke toestemming nodig van het autoverhuurbedrijf om de auto te gebruiken buiten het eiland Rhodos. Daarnaast weet je niet met welke voorwaarden de autoverhuurbedrijf de auto aan jou heeft verhuurd. Sommige autoverhuurbedrijven zijn niet goed verzekerd, dan kun je beter de auto op Rhodos houden. Het kan ook prijzig worden om de auto mee te nemen naar andere eilanden. De prijzen variëren uiteraard en de hoogte van het bedrag hangt af naar welke eiland je toe wilt varen. 

Een goedkope auto huren

Een auto huren is goedkoper dan taxi’s. Als je van plan bent om naar een ander grote eiland toe te reizen dan kan het handig zijn om toch een huurauto mee te nemen. Het is inderdaad dan de bedoeling om de huurauto wel weer terug te brengen naar het eiland Rhodos, tenzij je dit anders hebt afgesproken met de verhuurder.

De voordelen van een huurauto

Wil je bijvoorbeeld Kreta ook verkennen tijdens je vakantie naar Rhodos? Dan raden we je aan om daar een paar dagen te verblijven. Kreta is namelijk ook een grote eiland die je niet in 1 dag kan verkennen. Het meest handige zal zijn om je vakantie te starten op Rhodos en vervolgens te eindigen op Kreta of andersom. Begint je vakantie op Rhodos en eindigt je vakantie op Rhodos? Dan kun je misschien toch beter een auto huren op het eiland Rhodos. Die kun je vaak ophalen en afleveren op de luchthaven. Dan heb je in ieder geval die zorg niet.

Een auto huren in Rhodos heeft veel voordelen. Allereerst is het mogelijk om de auto mee te nemen naar andere plaatsen buiten Rhodos. Hier heb je wel een schriftelijke toestemming voor nodig. Een autoverhuurbedrijf heeft een ophaal- en brengservice naar elk gewenste plek op Rhodos of je kunt de auto gewoon huren op de luchthaven en vervolgens ook weer afleveren daar. Zeer efficiënt natuurlijk. Daarnaast huur je een auto kilometervrij! Dus je kunt onbeperkt aantal kilometers rijden. Wil je verschillende eilanden verkennen? Bespreek dit met de autoverhuurbedrijf voor verschillende tips.