Heel Nederlands
Image default
Kinderen

Wat is het leukste speelgoed voor peuters?

Een cadeau kopen voor een peuter is soms nog best ingewikkeld. Het zijn geen baby’s meer, een sabbelaar is niet meer genoeg. Maar ze zijn nog niet oud genoeg, en bezitten dus nog niet alle vaardigheden om met speelgoed voor kleuters te spelen. Wat is dan een goede keuze om zowel de peuter te vermaken, en hem of haar vaardigheden op te laten doen? Hier ontdek je wat voor speelgoed voor peuters geschikt is. 

Speelkleed

Een speelkleed is de perfecte combinatie van plezier en leren. Op speelkleden racet je peuter langs gebouwen, parkjes en riviertjes. Maar wat nou als je een speelkleed van een bekende stad op je vloer legt. Afhankelijk van je voorkeur leg je jouw stad op je vloer. Neem als voorbeeld een speelkleed Rotterdam. Je peuter brengt een bezoekje aan het vliegveld, diergaarde Blijdorp, de Markthal, de Euromast, de Kuip en de haven. Het voordeel van de kleden is ook nog eens dat ze lekker zacht zijn. Na een tijdje spelen vallen je peuters zonder moeite in slaap.

Autootjes

Voor deze speelkleden heb je natuurlijk ook autootjes nodig. Er zijn natuurlijk meer dan genoeg mogelijkheden wat betreft auto’s. Denk aan een Formule 1 racewagen, of iets totaal anders zoals een tractor of brandweerwagen. Bij deze wagens bestaan ook allerlei extraatjes zoals een schuur voor de tractor of een brandweerkazerne.

 

Vind je het een leuker idee om je peuter zelf te laten ‘’rijden’’. Ga dan voor een ‘’auto’’ waar je kleintje op gaat zitten en met behulp van een duwbeugel door de huiskamer rijdt. Door speciale wielen maakt dit speelgoed soepele bochten waardoor je kind zich niet bezeerd. Bovendien laat het ook geen strepen achter.

Knutseldoos

Wil je liever dat je peuter creativiteit ontwikkeld? Denk dan eens aan een knutseldoos. In een knutseldoos vind je onder andere potloden, stiften en verf. Laat je kind lekker z’n gang gaan door tekeningen te maken of plaatjes in te kleuren. Ze zien direct de resultaten van hun werk en zullen hierdoor gestimuleerd worden om verder te gaan.

 

Lekker knutselen is dus goed voor de creativiteit, maar ook de motoriek wordt hiermee ontwikkeld. 

Muziekinstrument

Muziek is een perfecte manier om de motoriek van je peuter te ontwikkelen. Door zelf muziek te maken door op trommels te slaan of door op een fluit te blazen. Laat ze lekker dansen en bewegingen maken op hun eigen muziek. Het ontwikkelt ook nog eens hun taalontwikkeling. Bovendien is een muzikale ontwikkeling ook niet slecht.