Heel Nederlands
Image default
Kinderen

Je sinterklaasfeestje kan niet meer stuk met deze tips!

5 december, sinterklaas. Zeker voor kleine kinderen één van de leukste momenten van het jaar. Voor ouders ieder jaar weer de taak om sinterklaas tot een succes te brengen. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je het ultieme sinterklaasfeestje kunt realiseren! Lees nu verder en ontdek hoe je het sinterklaasfeestje tot een succes maakt.

Decoratie van het feestje

Een van de meest bepalende factoren voor een geslaagd feestje is de aankleding, oftewel de decoratie. Wanneer je een sinterklaasfeestje geeft is de juiste sinterklaas versiering essentieel. De zakken met cadeaus, pietenkleding voor de kinderen en speciaal bestek of dingen als een tafelkleed in thema zorgt voor gelijk een goede eerste indruk. 

Snoepgoed

Op cadeautjes na is snoepgoed natuurlijk het belangrijkste voor een kind tijdens sinterklaas. Pepernoten, marsepein, schuimpjes of taai taai. Wanneer je echt wilt uitpakken kun je dit over het feestje verspreid neerzetten in schalen in thema. Of misschien geef je iedere aanwezige wel een eigen zakje snoepgoed.

Een programma opstellen

Om het feestje in goede banen te laten leiden is het verstandig om een programma op te stellen. Staan de cadeautjes er al bij binnenkomst van de gasten of worden deze later gebracht? En worden de cadeaus dan gebracht door Sint en Piet of worden ze voor de deur gezet? Afhankelijk of het feestje bestaat uit enkel volwassenen of ook uit kinderen is het leuk om te bedenken of er eventueel een spel wordt gespeeld bij het verdelen van de cadeaus. Ook wanneer het een feest met kinderen betreft is het goed om na te denken over op welke manier er cadeautjes mogen worden gepakt. 

Ander themafeest geven?

Ben jij van plan om een ander themafeest te geven, bijvoorbeeld voor kerst? Dan is het leuk om ook dit feest te voorzien van de juiste decoratie. Wat dacht je van leuke kersthangers voor in de kerstboom? Mijn tip is: decoratie zorgt voor een goede eerste indruk.