Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Ga eens heel licht op vakantie!

Vakantie is als het goed is superfijn, tenminste als alles volgens verwachtingen gaat natuurlijk. Toch is je standaard vakantie in een hotel of huisje allang niet de enige optie meer. Kamperen bijvoorbeeld komt door de steeds duurdere huurwoningen steeds meer in trek. Zo hoef je niet teveel uit te geven en kun je toch in je eentje of met je gezin genieten van natuur, rust, en een zwembad. Toch is er ook nog een iets extremere vorm van vakantie. Misschien niet zo geschikt voor een gezin met kinderen, maar wie weet. In ieder geval wel voor jou als je van avontuur houdt.

Dakdragers

In plaats van een gewone tent met stokken en al neem je de minimale ruimte in beslag met een daktent. Deze daktent zet je op dakdragers. Dakdragers zijn een soort tussenverbinding, net zoals wanneer je fietsen op je auto mee wilt nemen. Vervolgens zet je de daktent op de dakdrager, en verder richt je de tent precies in zoals je dat met een normale tent zou doen. Je kunt in je tentje klimmen doormiddel van een laddertje, of als het je allemaal echt worst zal wezen, een aangrenzende boomtak of de motorkap.

Inpakken

Hoewel je met een daktent als het goed is een hele laadbak aan ruimte over hebt, worden daktenten vooral gebruikt op plekken waar het warm is. Dat wil dus ook zeggen dat je niets moet meenemen dat niet lang koel blijft, tenzij je een luxe koeling mee wilt nemen. Je kunt echter goed kijken naar wat je mee wilt nemen op vakantie als je licht wilt reizen. Leef van dag tot dag (of zorg dat je op zijn minst een dag extra provisie achter de hand hebt) en reis met kleding voor een paar dagen. Terug naar de basis gaan kan voor veel mensen ook een vakantie zijn.

Connectie

Eén van de grootste voordelen aan licht reizen is dat je niet gebonden bent aan alles dat je mee moet nemen, en daardoor ga je ook sneller connecties aan met mensen. Je moet je meer lokaal begeven om te overleven met eten, en je leert een hele hoop bij over de locatie waar je bent. Zo verlicht je niet alleen je rugzak, maar ook je ziel.

https://www.daktentvakantie.nl/Dakdragers