Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Industriële woninginrichting: waar moet je aan denken?

Blog Inleiding: Een industriële inrichting is tegenwoordig helemaal in. Maar wat houdt het precies in? En hoe kunt u dit in uw eigen huis bereiken? Bij een woninginrichting in industriële stijl worden moderne elementen gemengd met industriële accenten om een unieke, koele sfeer te creëren. Het gaat erom de perfecte balans te vinden tussen metalen details, veel hout, betonnen vloeren en andere industriële accenten. Hier zijn enkele tips om de perfecte industriële look in uw eigen huis te bereiken.

Kies de kleuren zorgvuldig

Als het gaat om kleurkeuze voor een huis in industriële stijl, blijf dan bij natuurlijke en donkere tinten zoals grijs, zwart of bruin. Dit helpt om een sfeer te creëren die het industriële gevoel van jouw ruimte benadrukt. U kunt een paar felle kleuren toevoegen als u wat visueel belang wilt toevoegen, maar houd het minimaal – te veel felle kleuren kunnen afbreuk doen aan de algehele interieurstijl.

Investeer in kwalitatief goed meubilair en verlichting

Om het meeste uit jouw industriële inrichting te halen, investeert u in kwaliteits meubilair met strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen. Stukken van metaal of hout zijn ideaal voor het creëren van deze look, maar je kunt ook kiezen voor stukken van leer of stof als je de voorkeur geeft aan een zachtere touch. Wat verlichting betreft, kun je het beste investeren in industriële vloerlampen met bijvoorbeeld metalen afwerkingen. Dit type verlichting zal ze de ruimte echt goed doen uitkomen!

Natuurlijke en industriële materialen 

Als u een ouder huis verbouwd tot een industriële woonruimte, maak dan waar mogelijk gebruik van de natuurlijke materialen door ze in uw ontwerp op te nemen. Bakstenen muren zijn bijvoorbeeld ideaal om textuur en diepte aan een ruimte toe te voegen, terwijl houten vloeren een warm contrast vormen met koude metalen accenten. Wees ook niet bang om verschillende materialen te combineren – betonnen vloeren gecombineerd met houten details kunnen heel goed samengaan!

https://www.sfeer.nl/