Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten

Als we denken aan hulpmiddelen voor lichamelijk gehandicapten, is het eerste waar we aan denken waarschijnlijk een rolstoel. Er zijn echter verschillende soorten hulpmiddelen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. In deze blogpost kijken we naar enkele van de populairste soorten hulpmiddelen en hoe ze mensen met een lichamelijke beperking kunnen helpen een volwaardiger en onafhankelijker leven te leiden.

Rolstoelen

Rolstoelen zijn misschien wel de bekendste hulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze zorgen voor mobiliteit en onafhankelijkheid voor mensen die niet of moeilijk kunnen lopen. Er zijn verschillende soorten rolstoelen beschikbaar, variërend van handmatige rolstoelen waarbij de gebruiker zich met zijn armen moet voortbewegen tot elektrische rolstoelen die op batterijen werken. Rolstoelen kunnen ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker, zoals het toevoegen van speciale kussens of armsteunen.

 

Fietsen en driewielers

Voor mensen met een lichamelijke beperking die graag buiten actief zijn, kunnen fietsen en driewielers een prettige en gemakkelijke manier zijn om zich te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten fietsen en driewielers beschikbaar, waaronder fietsen en driewielers met handaandrijving, tandems (waarmee twee mensen samen kunnen fietsen) en ligfietsen (waarmee de fietser liggend kan trappen). Fietsen en driewielers kunnen ook worden uitgerust met speciale hulpstukken, zoals manden of aanhangers, om ze nog veelzijdiger te maken. Zoek jij een driewielfiets? Neem eens een kijkje bij huka.nl!

 

Voordelen van de hulpmiddelen

Een van de geweldige dingen van rolstoelfietsen en driewielers is dat ze mensen met een lichamelijke beperking in staat stellen erop uit te gaan zonder afhankelijk te zijn van anderen. Ze bieden ook een geweldige training en kunnen helpen om de conditie te verbeteren. En voor mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid kan de frisse lucht enorm heilzaam zijn.

 

Een ander groot voordeel van rolstoelfietsen en driewielers is dat ze relatief goedkoop zijn. Dat betekent dat ze voor veel mensen een betaalbare optie zijn. En omdat ze niet veel onderhoud vergen, zijn ze ook een zeer kosteneffectieve manier om je te verplaatsen.

 

Tot slot is het vermeldenswaard dat rolstoelfietsen en driewielers milieuvriendelijk zijn. Dat komt omdat ze geen uitstoot produceren, dus ze zijn veel beter voor de planeet dan voertuigen die op benzine of diesel rijden. Denk bijvoorbeeld aan een taxi.

 

https://huka.nl