Heel Nederlands
Image default
Vervoer en transport

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, elektrische fietsen. Zijn ze echt zo fijn om te hebben? Elektrische fietsen zijn comfortabel en snel. Ze zijn heel fijn om mee op vakantie te nemen zodat je daar kunt genieten van een rondje fietsen. Je kunt een thule fietsendrager kopen om de fiets met de auto mee te kunnen nemen. Lees verder voor een aantal voordelen van het hebben van een elektrische fiets.

Comfortabel

Een groot voordeel van de elektrische ondersteuning van de fiets, is dat het fietsen makkelijk en comfortabel wordt. Dit zelf met tegenwind of bij bergopwaarts rijden. Je kent vast wel dat gevoel als je ergens naartoe fietst en er helemaal bezweet aankomt. Met een elektrische fiets hoeft dat niet meer. Zo kun je ook op vakantie vol genieten van je fietsrit. Je kunt een thule fietsendrager 3 fietsen bestellen om meerdere fietsen mee te nemen op reis.  Of je nu naar het werk, de supermarkt, of gewoon voor een leuke fietstocht gaat, een elektrische fiets maakt het allemaal gemakkelijker en comfortabeler.

Conditie opbouwen

Als je al een tijdje niet meer hebt gesport of niet zo fit bent, dan is een elektrische fiets een uitstekende manier om op een rustig tempo te beginnen met sporten. Met een elektrische fiets kun je namelijk op een geleidelijke manier werken aan je conditie, zonder dat je jezelf hoeft uit te putten. Door de elektrische ondersteuning van de motor kun je grote afstanden afleggen, terwijl je niet volledig afhankelijk bent van je eigen spierkracht. Mensen met een elektrische fiets leggen over het algemeen grotere afstanden af dan mensen met een normale fiets. Hierdoor kun je met een elektrische fiets goed werken aan je gezondheid en fitheid, zonder dat je jezelf erg hoeft in te spannen. 

Snel

Met een elektrische fiets kun je langer op hoge snelheid fietsen dan met een gewone fiets. De fietsen kunnen tot wel 25 kilometer per uur gaan. Op deze manier kun je sneller op je bestemming komen. En dit met minder inspanning dan bij een gewone fiets! Op korte afstanden en in stedelijke gebieden, kunnen elektrische fietsen even snel of soms zelfs sneller zijn dan een brommer of auto. Hierdoor is de elektrische fiets een efficiënt vervoermiddel. Wel is het belangrijk om te zorgen voor een goede accu. Anders loop je het risico om zonder stroom komen te zitten terwijl je onderweg bent. Met de juiste accu kun je zorgeloos genieten van een comfortabele en moeiteloze rit, zelfs op lange afstanden.

Milieuvriendelijk

Een elektrische fiets is een milieuvriendelijke alternatief van de auto of brommer. Dit komt doordat de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert. Ook is het zo dat een elektrische fiets duurzamer is dan een elektrische auto. Dit komt doordat de fiets minder energie per kilometer verbruikt en ook is het productieproces minder vervuilend dan bij auto’s. Als je ervoor kiest om een elektrische fiets te nemen, draag je bij aan een schonere lucht. Zo neemt je ecologische voetafdruk ook nog eens af! De elektrische fiets is goed voor je gezondheid en het milieu.