Heel Nederlands
Image default
Zorg

In veilige handen bij Bloemenhove

Heb jij net ontdekt dat je zwanger bent? Was dit absoluut niet de bedoeling? Voel je paniek, angst en stress? Wij raden je aan snel contact op te nemen met een erkende abortus kliniek. Je kunt er je verhaal kwijt. Na goed naar jou geluisterd te hebben, geven de medewerkers tips en adviezen op maat. Als je dat wilt, kan er direct een abortusafspraak worden gemaakt.

Kliniek Bloemenhove

Bij een abortuskliniek kun je terecht voor specialistische hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester, oftewel tot 22 weken. De abortussen worden uitgevoerd door hoog opgeleide artsen die op hun beurt worden bijgestaan door een team van ervaren verpleegkundigen. Desgewenst vindt de ingreep volledig anoniem plaats: familie, vrienden en de zorgverzekeraar worden niet op de hoogte gesteld. Gaat het om meisjes jonger dan 15 jaar, dan is het verplicht dat de ouders toestemming geven voor de abortus. De abortus kosten of de abortus pil hoef je niet zelf te betalen. Het ministerie van VWS vergoedt de behandeling.

Bloemenhove heeft  zich aangesloten bij de NVZ: de Nederlandse vereniging van ziekenhuizen. Van het FIAPAC – de Europese federatie van medewerkers in de abortushulpverlening en contraceptie – is de kliniek medeoprichter. Niet alleen op medisch vlak is alles prima geregeld, het bestuur en de directie van Bloemenhove houden zich aan de Zorgbrede Governancecode. In dit manifest staan regels voor goed bestuur, toezicht en verantwoording.

Vragen? Stel ze gerust

Wil je naar aanleiding van het bovenstaande meer weten over de kliniek of zit je met een aantal praktische punten? Op de Bloemenhove website vind je antwoorden op veel gestelde vragen, de zogenoemde FAQ’s. Een paar voorbeelden.

-Wat zijn mijn keuzes als ik ongewenst zwanger ben?

-Kan ik ook zonder verwijsbrief van mijn huisarts of gynaecoloog bij de Bloemenhovekliniek terecht?

-Wat moet ik meenemen naar de kliniek?

-Doet de behandeling pijn?

-Is er bij abortus plegen sprake van negatieve gevolgen voor een zwangerschap in de toekomst?

-Tot hoelang na de abortus mag ik geen gemeenschap hebben?

https://www.bloemenhove.nl/