Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

Bevindt jouw onderneming zich in een groeifase? Hier moet je op letten!

Het hebben van een onderneming is een prachtig iets. Je bent namelijk je eigen baas en dit geeft tal van vrijheden. Dit is echter over het algemeen alleen in de beginfase het geval. Als jouw onderneming in rap tempo aan het groeien is, dan zul je al snel merken dat je ineens tal van verantwoordelijkheden hebt waar je aan moet voldoen. Voor beginnende ondernemers kan dit in eerste instantie best lastig zijn. Het zijn namelijk allemaal ontwikkelingen waar je in eerste instantie helemaal geen rekening mee hoefde te houden. Benieuwd hoe jij hiermee om moet gaan? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Rechtsvorm

De meeste ondernemingen worden gestart in de rechtsvorm eenmanszaak of vof. Na verloop van tijd zal het echter voordelig zijn om over te gaan tot een andere rechtsvorm zoals bijvoorbeeld de BV. Het is belangrijk om je hier in een vroeg stadium van je onderneming al in in te lezen. De fiscale voordelen die verschillende rechtsvormen met zich meebrengen zijn namelijk significant. Als je hier niet helemaal uitkomt, dan raden we je het ten zeerste aan om fiscaal advies aan te vragen. Dit fiscale advies zal in eerste instantie veel geld kosten, maar de belastingbesparing die je hiermee kunt realiseren zal deze investering al snel terugverdienen. Over het algemeen kun je dit advies het beste dicht bij huis aanvragen. Zo kun je altijd nog eens op gesprek om te kijken of het advies veranderd is. Zit jouw onderneming dus bijvoorbeeld in Groningen? Ga dan op zoek naar fiscaal advies Groningen.

Personeel

Zodra je personeel gaat aannemen zal er een hoop veranderen binnen jouw onderneming. Zo moet je ineens rekening gaan houden met de loonadministratie en het opstellen van contracten. Ook hierin geldt dat je over het algemeen in gesprek kunt gaan met een externe partij. Het zal jou namelijk veel teveel tijd kosten om de kennis die je nodig hebt om deze zaken goed uit te voeren eigen te maken. Een bedrijf gespecialiseerd in loonadministratie Groningen kan je hier dan ook goed bij helpen!