Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Dit zijn je opties als het gaat om autobezit

Voor veel mensen is het tot de beschikking hebben van een auto van groot belang. Deze auto stelt men namelijk in staat om het woon-werkverkeer uit te kunnen voeren. Waar je vroeger per se een auto moest kopen om dit te bewerkstelligen, zijn er anno 2022 tal van verschillende vormen van autobezit. Nu hebben al deze verschillende vormen van autobezit zo hun voor-en nadelen. Benieuwd wat de verschillende voor-en nadelen van de verschillende vormen van autobezit zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Koop

De populairste optie omtrent het autobezit is nog steeds de koop van een auto. Dit komt met name door het feit dat een gekochte auto 100% van jou is. Je kunt dus doen en laten wat je wilt met jouw gekochte Ford Mustang Mach E. Het grootste nadeel van het kopen van een auto zit hem in het risico. Als er iets gebeurt, dan moet je over het algemeen ook voor alle kosten opdraaien. Daarnaast verliest een auto ontzettend snel waarde. Het is dus geen waardevaste aanschaf.

Huur

Het huren van auto’s is een perfecte uitkomst voor mensen die niet zo vaak auto rijden. Je betaalt enkel voor de momenten dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Mocht je nu slechts 2 à 3 keer per maand een auto nodig hebben, dan kan het vaak al uit om een auto te huren. Het nadeel van huren zit hem natuurlijk in het feit dat je niet toewerkt naar eigendom van de auto. Je geeft het geld één keer uit en kunt hier niet langer dan het huur moment van profiteren.

Leasen

Het leasen van een auto wordt de afgelopen jaren steeds populairder. Je kunt de auto middels een leaseconstructie rijden zonder dat je deze hoeft aan te schaffen. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en voor dit bedrag mag je in de auto rijden. Nu is het grootste voordeel van leasen dat je niet in één keer een hoog geldbedrag hoeft neer te leggen. Het grootste nadeel zit hem in het feit dat je maandbedrag wel wat hoger is dan je maandbedrag zou zijn als je een auto gekocht hebt. Het maandbedrag dat je aan het Skoda Enyaq leasen kwijt zal zijn, zal echter wel constant zijn! De eventuele extra kosten aan schade etc worden namelijk over het algemeen betaald door de leasemaatschappij.