Heel Nederlands
Image default
Woningen

Wil jij zwarte gordijnen? Houd hier rekening mee!

Wil jij je woonkamer, slaapkamer of hele woning voorzien van zwarte gordijnen? Gelijk heb je! Zwarte gordijnen zijn namelijk zeer stijlvol! Echter zijn zwarte gordijnen wel een keuze die je weloverwogen moet maken. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de rest van je interieur. Meer weten over waar je rekening mee moet houden wanneer je kiest voor zwarte gordijnen? Lees dan verder!

 

Zwarte gordijnen opnemen in je interieur

 

Zwart is een prachtige kleur welke veelal voor een gezellige sfeer zorgt. Veel zwart opnemen in je interieur brengt echter wel risico’s met zich mee. Je wilt immers niet dat je interieur te zwart wordt, zeker wanneer de avond valt en daglicht verdwijnt kan dit ervoor zorgen dat je woning heel donker overkomt. Je kunt zwart bijvoorbeeld opnemen als primaire kleur en andere lichtere kleuren zoals wit en grijs gebruiken als secundaire kleuren. Wanneer je bijvoorbeeld een donkere vloer hebt met zwarte gordijnen, kun je juist weer voor een grijze bank kiezen met witte kussens. Het is altijd even experimenteren tot je de juiste onderverdeling hebt, dit is per interieur en per woning verschillend.

 

Het type gordijn

 

Wanneer je zwarte gordijnen wilt is het belangrijk om duidelijk te hebben welk type gordijnen je wilt. Zwarte vouwgordijnen komen er anders uit te zien dan zwarte vitrages. Of wil je verduisterende gordijnen? Deze zijn vaak sowieso zwart door de verduisterende functies. Het is goed om de verschillende type gordijnen te bekijken en op deze manier een keuze te maken met welk type gordijnen je het beste vindt passen bij jouw woning en interieur. 

 

Wanneer kies je zwarte gordijnen?

 

Zwarte gordijnen, en vooral een interieur met zwart als primaire kleur, leent zich het beste voor een ruimtelijk of landelijk huis. Doordat de kleur zwart een ruimte als compacter doet ervaren is zwart niet de beste keuze voor een relatief kleine woning.