Heel Nederlands
Image default
Entertainment

Waaraan herken je een professioneel pianist voor jouw huwelijk?

Je zocht naar een professionele bruiloft pianist en hebt deze ook gevonden, dan mag je ervan uitgaan dat je een goede keuze hebt gemaakt. 

Maar…, wat als je bang bent niet helemaal te voldoen aan het verwachtingspatroon van je genodigde gasten qua muziekkeuze? Een pianist levert namelijk een brede muzikale uitvoering voor een even zo breed publiek.

Geen nood! Zoals er meerdere wegen naar Rome leiden, loodst ook een goede bruiloftspianist voor jouw bruiloft je daar wel doorheen. 

Als we kijken naar de gemiddelde pianist beslaat een repertoire zo om en nabij 500 verschillende muziekstukken. Het leeuwendeel daarvan (naar schatting 350) is gezien de klassieke opleiding, juist zo georiënteerd, maar juist muziek uit specifiek de 17e-, 18e- en 19e eeuw zijn het opvoeren en beluisteren meer dan waard, omdat net dáárin de oorsprong ligt. Daarnaast valt juist hier de herkenning van onze contemporaine muziek, waaronder ook de hits van vandaag de dag. En zeker tijdens de ceremonie van een bruiloft wordt er nog elke dag weer terug gegrepen op dat vervlogen repertoire van weleer. 

Pianist bruiloft boeken maar toch nog onzeker? Niet nodig!

De hierboven beschreven muzikale bagage van een goede bruiloft pianist lijkt gigantisch. Het is ook niet niks, maar wel vaak in de loop der jaren opgebouwd. Je staat er versteld van hoeveel muziek een ‘pianist bruiloft‘ eigenlijk wel niet met zich mee draagt en waar de pianist in kwestie allemaal gespeeld heeft.

Uiteraard is het niet louter klassiek wat de klok slaat en tussen ‘anno toen’ en de ‘hits van nu’ zit enorm veel muziek, waaruit normaliter geen objectieve keus valt te maken. 

Omdat het simpelweg te veel is om op te noemen laat je je maar leiden door de grootste gemene deler tijdens optredens, ultiem begeleid door de eigen smaak. 

Ervaring leert dat het niet uit maakt hoe men er in staat, omdat er toch altijd wel iets tussen zit met als kenmerk “voor elk wat wils” en daarvoor is in het verleden juist bewust gekozen. 

De clou zit hem precies in het op het juiste moment opdissen van het meest geschikte nummer. 

Daarom is het handig te weten dat een goede pianist (zoals bijvoorbeeld te vinden op de website https://thomasalexanderpiano.com/pianist-boeken/) staat voor diversiteit en afwisseling in het muzikaal gebodene tijdens het opluisteren van jouw bruiloft en dat met het grootst mogelijke cachet – we hebben het immers over een piano, het enige muziekinstrument dat álles aankan.