Heel Nederlands
Image default
Woningen

Tips voor een goede nachtrust

Slapen is heel belangrijk. Juist daarom is het ook goed om een bed te hebben die helemaal naar jouw wensen zijn. Comfort is belangrijk. Zo slaap je nog lekkerdere. Veel mensen hebben last van een slechte nachtrust. Dit kan aan veel factoren liggen. Niemand wilt een slechte nachtrust hebben. Een slechte nachtrust beïnvloedt jouw dag. Daarom is van belang dat jouw bed en matras bij jou passen. Heb jij nou een nieuwe matras nodig en wil je er een die comfort biedt? Koop dan jouw nieuwe biologische matras van Una Matras.

Waarom is slapen zo belangrijk voor een mens?

Veel mensen weten niet hoe belangrijk een goede nachtrust nou echt is. Door goed te slapen kan je zelfs gezondheidsproblemen voorkomen. Tijdens je slaap krimpen bepaalde hersencellen, hierdoor kunnen schadelijke stoffen makkelijk afgevoerd worden. Doordat dit proces plaatsvindt, voel jij je overdag vrolijk, energierijker en alerter. In de nacht ontspant je lichaam. Daardoor herstelt ons lichaam ook van alle prikkels en emoties die die dag plaats gevonden hebben. Dankzij voldoende slaap kan je dingen onthouden. Ook kan jij je beter concentreren. Concentratie is voor overdag van belang. 

 

Heeft een middagdutje invloed op je nachtrust ‘s avonds?

Als je ervoor kiest om in de middag een dutje te doen, dan kan dit invloed hebben op jouw slaapritme. Het verstoord je ritme. Het kan ook zo zijn dat je  dan in de avond minder goed in slaap valt. Dit is omdat je dan vaak nog niet moe bent. Wil je toch echt even een middagdutje doen? Doe dit dan niet langer dan een half uur. Dit is dan de beste tijd om een dutje te doen. Het is ook belangrijk dat je een goed matras, goed kussen en een luchtdoorlatend dekbedovertrek hebt. Dit zorgt voor een fijne slaapplek.

Vermijd de tv en andere beeldschermen

Een tv en andere beeldschermen hebben allemaal invloed op jouw nachtrust. Dit komt door het blauwe licht dat van de beeldschermen afkomt. Door dat blauwe licht worden stofjes aangemaakt, die jouw wakker houden. Het stofje heet melatonine. Je lichaam wordt dus niet moe en zo kom je ook minder snel in slaap. Het slimste is dus om een uur van te voren de beeldschermen te vermijden. Zorg ervoor dat je een goed slaapritme hebt. Dat geldt ook met jouw eetritme. Het is beter om net voor het slapen gaan niks meer te eten. Een eetritme is ook belangrijk.

Vermijd alcohol

Het beste is om alcohol te vermijden. Alcohol kan er wel voor zorgen dat je sneller in slaap valt, maar het heeft wel invloed op jouw slaapkwaliteit. Hetzelfde is met koffie. Die kan je ook het beste vermijden voor het slapen gaan.