Heel Nederlands
Image default
Winkelen

Tips voor het wassen en strijken van kleding

Om de beste resultaten te krijgen bij het wassen en strijken van je kleren, volg je deze tips:

  • Sorteer je wasgoed in stapels volgens kleur. Dit helpt voorkomen dat kleuren op elkaar uitlopen.
  • Was donkere kleding in koud water en lichte kleding in warm water.
  • Gebruik een mild wasmiddel voor delicate artikelen.
  • Als je strijkt, gebruik dan de laagste hittestand waarmee je de klus nog kunt klaren. Zo voorkom je dat je kleren door te veel hitte beschadigd worden.
  • Strijk op de verkeerde kant van de stof om te voorkomen dat je vlekken op de goede kant achterlaat.
  • Hang je kleren op zodra je klaar bent met strijken om te voorkomen dat er kreukels ontstaan.

Welke wasmand moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste wasmand kan je helpen je wasroutine efficiënter te maken. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een wasmand:

-Grootte: Kies een wasmand die groot genoeg is om al het wasgoed dat je gewoonlijk in één keer moet wassen in te doen. Een grotere mand zal ook gemakkelijker te dragen zijn als hij vol is.

-Materiaal: Wasmanden zijn meestal gemaakt van plastic, riet, of gaas. Kunststof is de meest duurzame optie, maar kan ook het zwaarst zijn. Rieten is een lichte optie die er mooi uitziet, maar ze is niet zo duurzaam als plastic. Gaas is het lichtste materiaal, maar het is niet zo stevig als de andere mogelijkheden.

-Kleur: Kies een wasmand die een kleur heeft die je mooi vindt. Het moet ook een kleur zijn die niet snel vuil laat zien.

-Vorm: Wasmanden zijn er in allerlei vormen, waaronder rond, vierkant, en rechthoekig. Kies de vorm die het beste past in de ruimte waar je gaat opbergen.

-Prijs: Wasmanden variëren in prijs van ongeveer €10 tot €30. Kies de optie die bij je budget en je behoeften past.

Welke strijkplank is het handigst?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een strijkplank, zoals grootte, draagbaarheid, en stabiliteit. Sommige strijkplanken hebben zelfs speciale functies, zoals een stoomgenerator of een ingebouwd strijkstation.

De belangrijkste factor om rekening mee te houden is de maat van de strijkplank. Zorg ervoor dat je de lengte en breedte van de plank meet om te zien of hij op de door jou gewenste plaats zal passen. Je wilt ook zeker weten dat de plank breed genoeg is voor je strijkwerk.

Een andere factor om rekening mee te houden is draagbaarheid. Als je van plan bent de strijkplank te verplaatsen, wil je een model kiezen dat licht en gemakkelijk te dragen is.