Heel Nederlands
Image default
Tuin en buitenleven

De tuin trends van 2021

De tuin trends van 2021

De zomer is voorbij. Hoewel het weer niet zo mooi was als tijdens de vorige zomer, heb je vast veel tijd in de tuin doorgebracht. Wellicht liep je tegen wat dingen aan die je anders zou willen? Dit is al eenvoudig gedaan met nieuwe planten of meubels. Een veranderingen in kleur kan je tuin al een nieuwe uitstraling geven. Het najaar is de tijd van het jaar om je tuin te veranderen. Het groen moet dan toch al onderhouden worden. Bovendien heb je geen druk, dat het voor het lekkere weer af moet zijn. Lees hier over de tuin trend van 2021 voor inspiratie.

 

Welke kleuren zijn hip?

Tegenwoordig heeft elke ruimte in een huis een thema. Landelijk, modern, rustiek. Een bepaalde uitstraling kan een ruimte afmaken. Hetzelfde geldt voor een tuin. Hierin speelt kleur een essentiële rol. Veelal zijn natuurlijke tinten populair in een terras of op een tuin. Vroeger was het ook in om daar een sprekende kleur aan toe te voegen. Denk aan roze of geel. Tegenwoordig staat alles in het thema van grijstinten. Veelal behaal je hier een strakke en stoere look mee. Voornamelijk donkergrijs is de kleur van 2021. Met een donkere achtergrond komt het groen in de tuin mooi naar voren. Bovendien is de kleur niet alleen stijlvol, maar ook tijdloos. Zo kan jouw tuin er na de verandering er weer jaren tegenaan.

 

Veel groen in de tuin

Een andere kleur dat niet te missen is in jouw tuin is groen. Daarbij hebben we het niet alleen over de aanwezige planten en bomen. De tuintrend van 2021 is groene meubels en accessoires. Elke tint van de kleur groen is hierbij een optie. Van diepdonker tot fris en licht. Het is de perfecte oplossing wanneer te veel kleur te druk wordt. In 2021 zijn kamerplanten al belangrijk in een woning. Laat staan de planen in jouw tuin. Grote planten en bamboe zijn helemaal hip. Bamboe is ook een geweldige mogelijkheid als erfafscheiding met de buren. Groen in de tuin geeft rust en privacy.

 

 

Natuurtinten met zwart

Natuurtinten passen uiteraard altijd in een tuin. Denk aan groen, grijs en zand kleuren. Een andere onmisbare factor is hout. Dit materiaal heeft veel uitstraling door de rustieke bouw en de prachtige natuurlijke kleur. In 2021 wordt deze vooral gecombineerd met zwart. Overal zie je ze in de tuin, afdakjes van potdeksel. Prachtig Douglas hout gecombineerd met een zwarte houten wand. In de magazines en op websites is het al een blikvanger. Dit komt het contrast tussen zwart en neutrale tinten.  Zo creëer je in jouw tuin een plek waar je kan samenkomen met familie en vrienden om te genieten in het groen.