Heel Nederlands
Image default
Tuin en buitenleven

3 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets!

Wil je lekker genieten van het weer en er regelmatig op uit gaan deze zomer? Dan is de kans groot dat je aan het kijken bent naar de mogelijkheid om een elektrische fiets aan te schaffen. Het prijskaartje is helaas iets dat veel mensen afschrikt. Een elektrische fiets is namelijk een flinke investering, toch is het het geld meer dan waard! De fiets is niets voor niets steeds populairder aan het worden. Maar waar moet je opletten als je een elektrische fiets koopt? We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Waar wil je naartoe fietsen? 

Voordat je een elektrische fiets koopt raden we je aan om alvast te bedenken waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Op basis hiervan kun je namelijk de beste keuze maken. Wanneer je kortere afstanden fietst in en rondom de stad, dan kun je kiezen voor een fiets met een kleine actieradius. Hierdoor zal de fiets lichter zijn en ook een stuk goedkoper. Wil je juist gaan voor de lange afstanden? Dan kies je voor een fiets met een grote actieradius. Deze soort fietsen zijn vanzelfsprekend ook een stuk zwaarder. Als je graag in de duinen en heuvels fietst, dan is het van belang om te investeren in een goede motor. Vind je het juist belangrijk om een tempo aan te kunnen houden? Dan is de trapondersteuning heel belangrijk. Denk dus goed na voor welk doeleinde je de elektrische fiets zult gebruiken.

Een goede accu

Een accu is het zwaarste en een van de duurste onderdelen van een elektrische fiets. Een kwalitatieve fietsaccu kopen is dan ook van groot belang. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar een powerpack. Deze accu’s zijn enorm sterk en staan er om bekend dat ze lang meegaan. Naast de kwaliteit van de accu doet ook de bevestiging van de accu er toe. Wanneer een accu onder de pakjesdrager bevestigd wordt dan is er een ander punt van balans dan wanneer de accu bij de fietsketting bevestigd wordt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Een ander punt waar je rekening mee zult moeten houden als het om de accu gaat, is de ruimte die je hebt voor de nieuwe elektrische fiets. Als je weinig ruimte hebt of geen stopcontact in de buurt hebt, dan kun je beter kiezen voor een fiets met een accu die je los kunt koppelen. Dit is veel praktischer. Wanneer je wel genoeg ruimte hebt kun je kiezen voor een fiets met een vaste accu.