Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Een zoutwaterjacuzzi kopen, waar moet je op letten?

Een ronde jacuzzi met zout water is een geweldige manier om te ontspannen, op te frissen en nieuwe energie op te doen in geval van stress op het werk en om verlichting te krijgen van spierpijn. Een zoutwatersysteem is een type jacuzzi dat een zoutwateroplossing gebruikt in plaats van gewoon water om het bad te vullen. De term komt van het feit dat de toevoeging van zout het water dichter zal maken dan gewoon water. Dit betekent dat het verwarmde zwembad meer baders tegelijk kan bevatten zonder de temperatuur te moeten verhogen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het minder waarschijnlijk wordt dat kinderen of mensen met een gevoelige huid last krijgen van warmte-uitslag of andere soortgelijke huidirritaties.

Waar je goed op moet letten

Bij de aanschaf van een jacuzzi zoutwater moet je altijd op bepaalde zaken letten.

Van welk materiaal is het gemaakt?

Ten eerste moet je letten op de materialen die worden gebruikt voor de constructie. In het ideale geval wil je zien dat het is gemaakt van roestvrij staal van maritieme kwaliteit.

Zelf in elkaar zetten of een specialist inhuren?

Het zou ook geen kwaad als het werd gebouwd op een manier die je toelaat om het zelf te installeren – in tegenstelling tot het inhuren van een specialist die ook nog extra vraagt. Op deze manier kan je geld besparen en genieten van het eerder krijgen van een nieuwe badkuip.

De extra’s die je erop kan zetten

Bovendien zijn extra’s zoals LED-verlichting, Bluetooth-compatibiliteit en chromotherapie die niet altijd een indicator van kwaliteit, maar ze kunnen wel een luxueus tintje aan je bad geven. Het is hierbij goed om te kijken wat je echt nodig hebt en wat je gewoon een fijne extra lijkt. Je kunt hier vaak wel een beetje mee spelen terwijl je jouw budget in gedachten houdt.