Heel Nederlands
Image default
Relatie

Wat zijn de meest gebruikte datingsites?

Nederland en België kennen vele datingsites. Sommige hiervan zijn heel erg bekend. Denk maar eens aan bijvoorbeeld lexa, relatieplanet of pepper. Deze dating sites maken actief reclame op radio, televisie of andere media. Op deze relatiesites zul je dan ook de meeste singles vinden. Zij vechten elk voor zoveel mogelijk betalende leden. En proberen allemaal uit dezelfde vijver van singles te vissen. Naast deze websites zijn er nog een groot aantal datingsites die zich op een kleinere doelgroep richten zoals: alleenstaande ouders, etniciteit, sportmaatjes, opleidingsniveau etc. Voorbeelden hiervan zijn: datingsite alleenstaande papa’s, 50plusmatch, Cupid en E-matching.

Voornamelijk deze zogenaamde niche datingsites hebben veel populariteit gewonnen de laatse jaren. Juist doordat het bijna onmogelijk is om een geheel nieuwe datingsite te beginnen kiezen internetbedrijven voor dit soort niche websites. Hieronder bespreken we echter enkel de drie bekendste en meest bezochte datingsites. Dit zijn de meest gangbare dating sites en aan te raden voor mensen die een datingsite eens willen uitproberen.

 

Lexa.nl

Op datingsite Lexa.nl vind je de meeste singles. Deze datingsite is al jaren de meest bezochte relatiesite van Nederland en België. Hiernaast zijn ze actief in heel Europa. Daardoor is het ook mogelijk om een date te regelen in het buitenland.

 

Relatieplanet.nl

Dit is de bekende datingsite van eigen bodem. Relatieplanet.nl won al vele dating awards en wordt geroemd om zijn hoge slagingskans. Wat voor sommige mensen een nadeel is, kan voor anderen weer een voordeel zijn. Zo vind je dus op deze datingsite enkel singles uit Nederland en Belgie.

 

Parship.nl

Deze website stond altijd bekend als datingsite voor hoog opgeleiden. Inmiddels is Parship.nl een datingsite voor alle doelgroepen geworden. Ook deze website richt zich op singles en relatiezoekers door heel Europa. Oorspronkelijk begon deze datingsite op de Duitse markt.

 

Wanneer je besluit om eens kennis te maken met een datingsite dan is het wellicht handig om eens te kijken welke acties en kortingen er allemaal beschikbaar zijn. Het is namelijk ideaal om een aantal dagen geheel gratis gebruik te kunnen maken van een relatiesite voordat je een lidmaatschap of ander abonnement vorm afsluit. De meeste lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Maar er zijn ook datingsites waar je langer aan vast zit. Zoek dit dus altijd voortijdig uit. Een veel voorkomende klacht is dat datingsites duurder zijn dan van te voren gedacht. De meeste mensen zullen voorwaarden niet gaan lezen. Wij raden je aan om dit toch echt te doen, om vervelende situaties te voorkomen. Datingsite Relatieplanet is bijvoorbeeld flink goedkoper dan datingsite Parship. Hierdoor hebben deze datingsites ook iets andere doelgroepen.

Een aantal datingsites zijn aangesloten bij het keurmerk veilig daten. Wil je zeker weten dat een website op een veilige manier met jouw privé gegevens omgaat. Dan is het aan te raden om te kiezen voor een dating site die dit keurmerk hanteert.

Ook nieuwsgierig geworden naar online daten? Wacht dan niet langer, hak die knoop door en schrijf je nu in op een datingsite! Wij kunnen je verzekeren dan dit een hele leuke ervaring gaat worden!

 

Voor meer info :