Heel Nederlands
Image default
Onderwijs

Help mijn kind heeft nog geen studie gevonden

Het is voor veel kinderen een spannende periode, het einde van de middelbare schoolperiode. De aandacht wordt al snel gelegd op de eindexamens die tot een goed einde worden gebracht. Misschien herken je het zelf wel dat je een beetje druk legt op je kind dat ze op tijd moeten beginnen. Het is een tip om dit sowieso niet te veel te doen, dit kan namelijk averechts werken. Een ander thema is vaak: welke opleiding moet ik kiezen? Deze vraag heb je als ouder vast wel eens gekregen als je kind iemand is zonder veel interesses en geen idee heeft wat hij of zij in het leven wil doen.  

Een school die niet meehelpt 

Het is een ergernis van veel ouders, ondanks dat kinderen vaak een jaar of 15-17 zijn en best zelfstandig zijn, is het vaak wel nodig dat de school een beetje meehelpt. Alle scholen doen wel aan studiekeuze advies dingen, dit gebeurt vaak in de mentorles. Dan worden de kinderen in een computerlokaal gestopt en als ze dan een test hebben gemaakt en als ze klaar zijn voor henzelf wat doen. Dan weet je natuurlijk wat er gebeurt, de test wordt snel afgeraffeld om vervolgens op de telefoon Clash of Clans of andere spelletjes te spelen. Op deze manier wordt er nooit een fatsoenlijke studie gevonden. 

Beter laten helpen door een bureau 

Toegegeven, in deze dure tijden zal het best een stap kunnen zijn voor veel mensen om geld te besteden aan een studiekeuzecheck. Maar als je het geld kan missen zijn er goede externe bureaus beschikbaar waardoor je kind een studie zou vinden wat bij hem of haar past en die ook in de periode zal afronden die ervoor staat. Dit is natuurlijk altijd beter dat het kind tussendoor stopt of vervelender nog na 2 jaar omdat de druk aanwezig is om te blijven proberen. Hierdoor zal er een studieschuld ontstaan en dan zijn de financiële problemen nog minder te overzien. 

Een expertisebureau in de buurt 

Het mooie is dat er overal in het land studiekeuze bureaus zijn die hoog staan aangeschreven op de bekende reviewsites, bijvoorbeeld van Google zelf en Trustpilot. De beste manier om een bureau uit te zoeken is om deze reviews eens te bekijken en een kijkje te nemen op de sites waar de keuze tussen gemaakt gaat worden. Op deze manier weet je zeker dat het kind goed geholpen zal worden en dat de bureaus echt kijken naar de interesses van een kind in plaats van het invullen van nutteloze testen. Help jouw zoon of dochter met de hulp van een bureau! 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/