Heel Nederlands
Image default
Mode en Kleding

Tips om scrubs te kopen voor je medewerkers

 

Heb je een eigen zorgbedrijf en is het tijd om werkkleding uit te zoeken? Dan wil je het liefst wel goed oriënteren voordat je deze kleding inkoopt Je wil niet achteraf hebben dat de kleding die je hebt gekocht niet goed staat, lekker zit of er onprofessioneel uit ziet. Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips opgesteld zodat je binnenkort met een goed gevoel scrubs kan kopen voor je personeel. 

Welk merk scrubs is goed?

Er zijn veel diverse merken medische kleding op de markt. De vraag is alleen hoe weet je nou welk merk goed is? Het liefst probeer je elk merk uit en bekijk je de hele collectie. Dit kan alleen wel een tijdrovend klusje zijn. En misschien zijn niet alle merken in Nederland verkrijgbaar of is er geen fysieke winkel waar je de kleding kan passen. Als je op zoek bent naar vrouwen scrubs dan is de kans groot dat er genoeg reviews op het internet staan. Bekijk zorgvuldig de reviews en ga per merk op zoek naar nieuwe reviews. Grote kans dat je voldoende informatie kan vinden over hoe de scrubs zitten en welk merk goede kwaliteit levert. 

 

Als je scrubs voor mannen wil kopen dan kan het misschien alweer iets lastiger zijn om goede reviews te vinden. Toch kan je dezelfde techniek toepassen als bij scrubs voor vrouwen. Zoek het merk en het materiaal op en bekijk of er reviews zijn geplaatst.

 

Jaanuu medische kleding is bijvoorbeeld best populair onder de meeste bedrijven. Dit merk heeft aantoonbaar goede producten en daarnaast ziet het er niet standaard uit. 

Ga je voor een stijlvolle scrubs look of basic? 

Vaak als je in een ziekenhuis loopt of een andere zorginstelling dan is de medische kleding die ze dragen vaak best wel basic. Het zijn vaak witte scrubs zonder enige franjes of printjes. Ook de schoenen die gedragen worden zijn vaak niet heel speciaal, basic witte sneakers om klompen. 

 

Bij het uitzoeken van scrubs voor jouw bedrijf is het goed als je jezelf de vraag stelt “wat wil ik dat mijn personeel en bedrijf uitstralen”? Als je een strakke organisatie hebt dan is professionaliteit heel belangrijk en een professionele outfit ook. Vaak wordt er bij een professionele outfit gedacht aan donkere kleuren zoals zwart, blauw of grijs. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Kies jij ervoor om een knalroze scrub voor je personeel te bestellen en zien ze er qua make-up en haar verzorgd uit dan kan dit ook professionaliteit uitstralen alleen net op een wat vrolijker niveau. 

Dus ga jij voor een basic scrubs look  – wit?

Of kies je toch voor een wat vrolijkere, maar ook professionele kleur? 

Zorg voor scrubs waar iedereen zich goed in voelt

Natuurlijk is het leuk om een kleurrijke werkoutfit te hebben zoals roze, geel, groen, blauw of rood. Maar, de kans is groot dat niet iedereen binnen het bedrijf zich er even prettig in voelt. Sommige mensen houden namelijk niet van felle kleuren. Nu, hebben ze daar niet heel veel over te zeggen als personeel. Maar, het is niet fijn om als eigenaar te weten dat je personeel zich niet goed voelt in de door jou uitgekozen kleding. Denk daarom goed na waar over waar mensen zich absoluut niet prettig in voelen. Houdt desnoods een enquête onder jouw vriendenkring om aan het antwoord te komen.