Heel Nederlands
Image default
Sport

Wat is Dry Needling nu eigenlijk?

Heb je last van gespannen spieren? Moeite met bewegen of constante pijn op verschillende plekken in je lichaam? Dan kan een behandeling je helpen. Zodat het dagelijks leven niet langer een uitdaging voor je is. Er worden tijdens de behandeling op verschillende plekken in je lichaam kleine naalden gezet. Deze zorgen ervoor dat spanningen worden weggenomen en daarmee in grote delen ook de pijn die je voelt. De behandeling is absoluut de moeite waard. Bij CPM Zaandam kun je altijd terecht nadat je een afspraak gemaakt hebt. Voor en tijdens de behandeling krijg je alles dat je moet weten over deze behandeling.

Waar gaat Dry Needling je bij helpen?

Wanneer je een behandeling kiest zal het in het begin best spannend zijn. Maar doordat de kleine naaldjes alle spanning uit je lichaam kunnen laten verdwijnen levert het je heel veel op. Je hebt bijvoorbeeld minder last van pijn, minder stramme spieren of kunt bewegingen maken waar je voorgaand moeite mee had. Het is dus een heel doeltreffende manier van behandelen die overal in het lichaam kan worden ingezet. Waarbij het doel niet de klachten zijn maar juist de beperkingen. Veel mensen kiezen voor Dry Needling Zaandam vanwege de vele voordelen die dit heeft. Het is relatief gemakkelijk te doen. De specialist van dienst weet bijvoorbeeld precies waar het neerzetten van een naaldje nodig is. Je ziet na een behandeling vaak eerst een kleine toename van de klachten waarna het snel minder zal worden. Je activeert door deze manier van werken bepaalde knelpunten in het lichaam die daardoor sneller vernieuwen. Zie het als een soort reset van de pijnpunten.

Doet dry Needling geen pijn?

Je hebt vast en zeker ook de vele spookverhalen al kunnen lezen. Maar eigenlijk doet het inzetten van de naaldjes geen pijn. De naaldjes zijn dan ook vele malen dunner dan een naald waarmee je geprikt zal worden in het ziekenhuis. Je kunt het daarom het beste met acupunctuur vergelijken. Waarmee het een verband houd. Vooraf aan een behandeling zal de behandelaar (vaak een fysiotherapeut) je lichaam gaan bekijken en voelen. Waar zitten knelpunten, wat zijn de belemmeringen en welke pijn of ander gevoel geven deze je. Aan de hand van alle bevindingen zal een behandelplan worden gemaakt.