Heel Nederlands
Image default
Internet

Wat is een PRN-bestand?

Terwijl de meeste uitvoerapparaten die op computers zijn aangesloten, uitvoer in digitale vorm leveren, leveren sommige apparaten de uitvoer in de harde vorm, meestal op papier. Deze apparaten omvatten printers, faxapparaten en andere uitvoerapparaten. Het bestandssysteem dat door deze apparaten wordt gebruikt, is: PRN en hier zullen we bespreken wat de PRN-bestanden zijn.

Inzicht in Wat zijn de PRN-bestanden?

De PRN-bestanden worden in Windows gemaakt wanneer het selectievakje Afdrukken naar bestand in de afdrukdialoogvensters verschijnt. Deze bestanden bevatten gegevens die beperkt zijn tot specifieke uitvoerapparaten zoals printers, en deze worden gebruikt voor het afdrukken van documenten.

Omdat elk apparaat anders is gemaakt, kan het PRN-bestand voor dat apparaat binaire of tekstgegevens bevatten. Een interessant aspect van deze bestanden is dat ze de gegevens of de kopie ervan niet bevatten. Het enige wat ze hebben is de lay-outinformatie en instructies om door te geven aan het uitvoerapparaat.

Hoe de PRN-bestanden te gebruiken?

Om het PRN-bestand op uw computer met het Windows-besturingssysteem te gebruiken, moet u de afdrukopdracht invoeren. Terwijl u dit doet, moet de printer op de computer zijn aangesloten. U kunt de PRN-bestanden op macOS ook gebruiken om de documenten af ​​te drukken of te kopiëren met Apple Preview.

https://cumsedeschide.com/extension/prn_

Laatste opmerkingen:

Met een toenemend aantal afdrukapparaten dat wordt gemaakt, zijn de PRN-bestanden langs elk ervan anders ontworpen. Hier bespraken we al deze bestanden, hun werking en hoe u deze PRN-bestanden kunt gebruiken.