Heel Nederlands
Image default
Internet

Converteer SVG-afbeeldingen naar PNG: 5 sites om het online te doen

SVG-afbeeldingen zijn een uitstekende keuze voor het hebben van vector- en schaalbare bestanden, maar om naar een website te worden geüpload en te worden gebruikt, hebben deze foto’s noodzakelijkerwijs een conversie naar PNG nodig: een bewerking die u kunt uitvoeren door gebruik te maken van de talrijke software die beschikbaar is in het netwerk. Maar waarom zou u tijd achter de programma’s verspillen, terwijl u op internet verschillende bronnen kunt vinden die veel comfortabeler en sneller te gebruiken zijn? Laten we dus kijken hoe we SVG-afbeeldingen naar PNG kunnen converteren met behulp van 5 online sites.

1. AnyConv

AnyConv is waarschijnlijk de beste site om SVG naar PNG te converteren: u kunt deze bestanden namelijk snel converteren, 60 per keer uploaden en ook via een directe verbinding met uw Onedrive- en Dropbox-accounts. Tot slot, om te onderstrepen dat u met CloudConvert elk bestandsformaat kunt converteren: niet alleen SVG dus, maar ook PDF, audiobestanden en vele andere. De enige “beperking” is de grootte van de individuele bestanden, die niet groter mag zijn dan 50 MB.

2. Convertio

Convertio is zonder twijfel de belangrijkste concurrent van CloudConvert. De reden? Simpelweg omdat veel van de functies van deze online conversieservice samenvallen met de vorige website: u kunt SVG-afbeeldingen converteren naar PNG, ze rechtstreeks uploaden naar Google Drive en Dropbox, of profiteren van uw accounts op de andere cloudopslag die wordt ondersteund door Convertio. Daarnaast kunt u ook een link maken om via e-mail te sturen naar degenen die uw bestand willen ontvangen. Alsof dit nog niet genoeg is, kunt u met Convertio ook vele soorten bestanden converteren, zoals documenten, pdf’s en andere afbeeldingsindelingen.

3. Zamzar.com

4. Online-Convert.com

Online-converteren lijkt op het eerste gezicht een echte Zamzar.com-kloon: de conversiefuncties zijn praktisch identiek, evenals de interface en de opties die u kunt gebruiken om SVG-afbeeldingen naar PNG te converteren. Daarnaast bevat de site ook andere goodies: zoals Hash-codering, archiveringstools en zelfs audioconversietools. Maar het heeft een beperking die je neus waarschijnlijk een beetje laat opduiken: het staat geen meervoudige conversie toe, dus je zult één bestand tegelijk moeten beheren. In tegenstelling hiermee biedt Online-Convert.com u meer diepgaande aanpassingsmogelijkheden dan zijn concurrenten.

5. Files-conversion.com

File-conversion.com is een goede optie om SVG-afbeeldingen naar PNG te converteren, maar het is niet de beste keuze die je kunt maken: zelfs in dit geval kun je in feite maar één bestand tegelijk converteren, maar je hebt ook vele andere afbeeldingsindelingen die beschikbaar zijn voor uw uitvoer. Om hieraan toe te voegen dat de conversiemogelijkheden van deze dienst van kwaliteit zijn: naast beeldbestanden kun je namelijk ook andere soorten bestanden converteren, zoals audio en archieven.