Heel Nederlands
Image default
Huishoudelijk

Een nieuwe eiken houten tafel uitzoeken

Ga je een nieuwe houten tafel kopen? Waar moet je op letten als je een nieuwe eiken houten tafel gaat uitzoeken? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten, bijvoorbeeld de hoogte van de eiken houten tafel, de stoelen die er aan wilt gaan zetten of de lengte van de eiken houten tafel.

De stoelen aan de eiken houten tafel

In vergelijking met vroeger, worden er tegenwoordig steeds vaker stoelen met armleuning bij een eettafel gezet. Het zit natuurlijk erg comfortabel als je gezellig met je vrienden om de tafel een glas wijn drinkt, maar je zult ook niet de eerste zijn die met de ellebogen tot aan de schouders zit tijdens het eten! Er zijn daarom enkele punten waarop gelet moeten worden bij het kopen van eiken houten tafel. Hou daarbij er ook rekening mee dat een eiken houten tafel vaak een regelwerk onder het blad heeft zitten, deze is voor de constructie en stevigheid. Indien je deze weg zou halen is de tafel niet meer stabiel. De stoelen moet er dus ook wel ander passen.

De grootte van een eiken houten tafel

Bij het kopen van eiken houten  tafel wordt er al snel gekozen voor een té grote tafel. 20cm langer maakt vaak al een groot verschil. Vaak staat de toekomstige ruimte nog leeg en is het moeilijk om in te schatten hoe groot uw toekomstige tafel moet zijn. Daarnaast wordt er ook vaak vergeten dat er nog stoelen aan de tafel komen te staan. Dit zorgt ook nog eens voor minder ruimte in uw toekomstige keuken of kamer. Probeer daarom eerst een vergelijkbare afmeting tafel uit en kijk hoe het bevalt. Indien dit niet mogelijk is, probeer dan een plaat of stuk karton op de juiste hoogte uit! Niet op de grond leggen, dit geeft namelijk een verkeerde indruk! Op die manier kun je de beste eiken houten tafel kopen die ook nog een goed past in eetkamer.