Heel Nederlands
Image default
Electronica en Computers

Vier stijlvolle speakers

Een speaker is de laatste tijd een belangrijk onderdeel geworden van het huishouden. Dit komt wellicht door de opkomst van streamingplatformen zoals Spotify, waardoor radio overbodig is geworden. Daarom is niet alleen de kwaliteit van een speaker belangrijk, maar ook hoe de speaker eruit ziet. In dit artikel noemen we een aantal goede en stijlvolle speakers.

De bluetooth speaker ‘Afunk’ van HUMK

Deze speaker heeft redelijk kleine afmetingen en heeft een smal uiterlijk. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, zwart en grijs met bruin. Het is één van de perfecte mannencadeaus van HUMK en zou een goede toevoeging zijn aan een strakke woonkamer. Met deze speaker is het ook mogelijk om handsfree te bellen en de batterij houdt het 20 uur vol. 

De JBL Flip Essential speaker

Deze speaker van JBL heeft ook een smalle cilindervorm en is dus makkelijk te vervoeren. De JBL heeft hardere kleuren dan de Afunk en kan daardoor moeilijker zijn om in het huis te plaatsen. Verder heeft de speaker een minder lange batterijduur, maar hij is wel waterdicht, wat hem ideaal maakt voor buitenfeestjes. Deze speaker werkt ook op bluetooth en heeft een bereik van 15 meter.

De SONOS One luidspreker

De SONOS One is wat prijziger dan de vorig genoemde speakers, maar geeft dan ook een erg goed geluid. De vorm is een gestroomlijnde, brede cilinder en hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder het neutrale wit. De speaker heeft geen bluetooth, maar kan wel verbonden worden met een app en heeft dan 100 meter draadloos bereik. Verder kan de speaker ook met spraak bestuurd worden.

De XIAOMI Mi Smart Speaker

Ook al werkt deze speaker niet op batterijen en moet hij dus aangesloten blijven aan de netstroom, het is wel een erg goede keuze op andere vlakken. De speaker is erg stijlvol, met een brede cilindervorm en grijze kleur. Verder werkt hij op bluetooth of een telefoonapp en heeft hij ook spraakbesturing. De speaker bezit ook over high-resolution audio en het is een goedkope keuze. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus.