Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Collageen crème of poeder

Vloeibaar collageen versus powder collageen, pillen, injecties en crèmes: wat is de beste manier om collageen in te nemen? Vraag je je af hoe vloeibaar collageen zich verhoudt tot poeder, pillen, crèmes & injecties? Ontdek de beste manier om collageen in te nemen in onze uitgebreide gids.

Verschillende soorten collageen supplementen, waaronder poeder, crème, capsules en vloeibare vorm.

Voor iedereen die nieuw is in de wereld van collageen supplementen, begrijpen we echter dat het moeilijk kan zijn om je hoofd rond de verschillende manieren te wikkelen waarop ze kunnen worden ingenomen. Bekijk hier de Revitaltrax kortingscodes.

Om deze reden hebben we een transparante en informatieve gids gemaakt voor collageen vloeistof versus poeder, pillen, injecties en crèmes. Gemak van absorptie, dosering, veelzijdigheid en draagbaarheid zijn slechts enkele van de factoren waarmee we rekening hebben gehouden. Dus, hoe vergelijken ze allemaal precies?

 

Wat is vloeibaar collageen?

Kortom, het is collageen in een kant-en-klare vloeibare vorm. Dit verwijst naar het feit dat ons vloeibare collageen afkomstig is van vis en het hydrolyse proces heeft ondergaan.

Hydrolyse treedt op wanneer collageenvezels worden afgebroken tot kleine collageen ketens die bekend staan ​​als collageen peptiden. Hier zijn slechts enkele van de vele voordelen van vloeibaar collageen:

  1. Vloeibaar collageen wordt sneller en efficiënter verteerd en opgenomen in de bloedbaan dan vaste supplementen (waar het lichaam harder moet werken om voedingsstoffen uit te halen).
  2. Verschillende wetenschappelijke studies ondersteunen de effectiviteit van het drinken van collageen. Met name is bevestigd dat het drinken van collageen de collageenproductie in het lichaam stimuleert en de regeneratie van huid en weefsel stimuleert.
  3. Het is handig en gemakkelijk om onderweg te consumeren, zonder het te verdunnen of te mengen met water.
  4. In vloeibare vorm kan, in tegenstelling tot poeder of tablet, een meer geconcentreerde dosis vitale ingrediënten in een kleine portie worden verpakt.

 

Vloeibaar collageen versus powder collageen

Absolute Collageen is puur zee(vis)collageen. Ter vergelijking: collageenpoeders op de markt zijn over het algemeen afkomstig van een combinatie van dierlijke weefsels zoals runderen, varkens of vissen. Bij verwerking worden de eiwitten omgezet in gelatine. Deze gelatine wordt op zijn beurt verder afgebroken tot een poeder. Maar waarom zouden mensen poeder in plaats van vloeibaar collageen overwegen?

 

Voordelen van collageenpoeder

Net als het vloeibare collageen, ligt de belangrijkste reden waarom collageenpoeder zo’n populair supplement kan zijn in het gemak waarmee het aan zowel eten als drinken kan worden toegevoegd. In feite kan het aan bijna alles worden toegevoegd – koffie, yoghurt, smoothies, noem maar op. Met name collageenpoeder heeft de neiging om de voorkeur te genieten van diegenen die een gereglementeerde routine hebben voor hun ontbijt, lunch en diner en die de tijd hebben om hun collageen te mengen met andere ingrediënten.

 

Nadelen van collageenpoeder

Dat gezegd hebbende, tenzij collageenpoeder grondig wordt gemengd, of als je een gevoelig gehemelte heeft, bestaat het risico dat het een kalkachtige smaak produceert. Bovendien kan het onrealistisch zijn om vast te houden aan een gereguleerde routine. Of het alarm op je telefoon je nu in de steek laat, of je je gewoon ’s ochtends hebt verslapen, collageenpoeder vertrouwt erop dat je de tijd hebt om het met je eten te mengen.

Hoewel dit enigszins teniet kan worden gedaan door de collageenpoeder mee te nemen, zijn de meeste tubs op de markt verkrijgbaar in grote maten. Dit betekent dat het niet altijd haalbaar is om het mee te nemen en onderweg te consumeren. In dit opzicht is een gebruiksklaar sachet (zoals bij ons vloeibare collageen) veel handiger. Stop hem gewoon in je handtas en je kunt hem altijd en overal meenemen. Het heeft zelfs geen voedsel of water nodig.