Heel Nederlands
Image default
Electronica en Computers

Veilig een elektricien laten komen tijdens corona

Elektricien Rotterdam laten komen tijdens Covid-19

Als u thuis zit met een elektrische noodsituatie en u moeite heeft om een elektricien te laten komen omdat u bang bent voor Covid en de gevolgen, hier volgen enkele tips om het risico op coronavirus te verminderen tijdens noodwerk in huis.

Communicatie met de elektricien

Elektricien Rotterdam zorgt er altijd voor dat de elektriciens hun plannen voor veilig werken grondig kunnen communiceren aan de klanten. Dit zal beide partijen meer vertrouwen geven dat het werk veilig uitgeveoerd kan worden. Het helpt ook om eventuele verwarring over veiligheidsmaatregelen die de elektricien neemt, te verminderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel het misschien is om dit telefonisch te bespreken, maar zowel de elektricien als de klant moeten beide meteen al eerlijk en open aan elkaar doorgeven of ze symptomenvrij zijn. Mocht de klant of de elektricien zelf, of iemand in het huishouden klachten ondervinden dan is het raadzaam om de afpsraak op een andere dag te laten plaatsvinden. Als alleen de elektricien klachten heeft of iemand uit het huishouden van de elektricien, dan zal de spoeddienst van Elektricien Rotterdam een andere elektricien proberen te sturen.

Afstand bewaren

Klanten dienen ten allen tijde op veilige afstand van de elektricien te blijven (minimaal 1,5 meter). Het liefst zelfs niet in dezelfde ruimte aanwiezig tijdens de werkzaamheden. Dit betekent uiteraard ook dat u geen handen hoeft te schudden, drankjes hoeft aan te bieden of in dezelfde ruimte moet blijven terwijl er wordt gewerkt (indien mogelijk).

Hygiëne

Elektriciens moeten zo vaak mogelijk hun handen te wassen; voor, tijdens en na hun werk – en ervoor zorgen dat ze een eigen handdoek bij zich hebben voor het afdrogen, of een keukenrol oid gebruiken. Ze moeten de tijd nemen om alle gebruikte gereedschappen grondig schoon te vegen – en niet te vergeten alle doekjes, handschoenen enz. veilig weg te gooien.

Daarnaast dienen elektriciens geschikte mondmaskers te dragen. Er zijn enkele richtlijnen uitgevaardigd rond het gebruik van mondmaskers, waarbij wordt gewaarschuwd voor degenen die niet voldoen aan de vereiste veiligheidsnorm. U kunt het lezen op de website van het RIVM.

Klanten kunnen ook helpen door ervoor te zorgen dat de werkruimte goed geventileerd is, bijv. een open raam. Kies voor elektronische handtekeningen, documenten en betaling in plaats van pennen, papieren en contant geld door de handen te laten gaan. Dit zijn slechts enkele tips die elektriciens en klanten zouden moeten overwegen om ervoor te zorgen dat er werk veilig kan worden uitgevoerd tijdens de huidige coronaviruspandemie. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Elektricien Rotterdam, Madeliefstraat 9, 3083 TA, Rotterdam.

https://www.elektricienrotterdam.nu/